Podgorica: Više osoba osumnjičeno za podmetanje požara i eksplozije

Vučinić je kazao da policija radi na rasvjetljavanju svih slučajeva paljenja vozila redakcije "Vijesti" i podmetanja eksplozivne naprave ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika lista.
9119 pregleda 3 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Luka Zeković
Sa pres konferencije, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.11.2019. 17:04h

Podgoričanin Ivan Vlahović (21) uhapšen je zbog sumnje da je sa sugrađaninom Vasilijem Šundićem (22) zapalio dva automobila u Podgorici.

Vlahović je osumnjičen i za još tri podmetanja požara na vozilimima i bacanje eksplozivne naprave u dvorište kuće A.Š.

Državna tužiteljka i portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Milica Mandić, kazala je da su ODT-u danas podnijete dvije krivične prijave protiv četiri osobe osumnjičene za izazivanje krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija.

Na konferenciji za medije organizovanoj povodom realizovanja akcije "Koalicija" koja je rezultirala rasvijetljavanjem više krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija, Mandić je kazala da je Vlahović saslušan i da mu je određeno zadržavanje do 72 sata.

"Jedno lice privedeno je i određeno mu je zadržavanje do 72 sata, tri ostala lica koja su obuhvaćena prijavom biće privedena na saslušanje", kazala je tužiteljka Mandić.

Zbog podmetanja požara na jednom automobilu krivična prijava podnijeta je i protiv Dragoslava Miloševića (23) koji se nalazi na izdržavanju kazne u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, dok Igora Radusinovića (42) sumnjiče za podmetanje požara na auto-placu u Podgorici kada su uništena tri automobila.

Rukovodilac Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u Centru bezbjednosti Podgorica, Srđan Korać, kazao je da su rasvijetlili devet krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija, od kojih je sedam počinjeno na teritoriji Podgorice.

Korać je objasnio da su identifikovali osobu koja je u Budvi zapalila "audi" Podgoričanina P.B. i osobu koja je u Baru zapalila "BMW" koji je u vlasništvu T.Ć. iz tog grada.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica Miloš Vučinić kazao je da su rezultati rada odlični, jer su procesuirali bezbjednosno interesantna lica koji su povratnici ali i da preduzimaju intenzivne mjere i radnje da otkriju nalogodavce.

Vučinić je, odgovarajući na pitanja "Vijesti", kazao da policija radi na rasvjetljavanju svih slučajeva paljenja vozila redakcije "Vijesti" i podmetanja eksplozivne naprave ispod prozora kancelarije bivšeg glavnog i odgovornog urednika lista Mihaila Jovovića.

"Nijedno djelo, pa ni to, ne može biti ostavljeno niti zaboravljeno i službenici ovog centra će svakako, u skladu sa svojim prioritetima, aktivnostima i onim što je naš posao, preduzimati mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja tih djela, a vidjećemo kakvi će biti rezultati toga", rekao je Vučinić.

Bonus video: