Podnijet predlog Višem sudu: Jemstvo u zamjenu za ukidanje pritvora Kašćelanu - Vijesti.me
JOŠ NIJE ODLUČENO O TOM PREDLOGU

Podnijet predlog Višem sudu: Jemstvo u zamjenu za ukidanje pritvora Kašćelanu

Suđenje Slobodanu Kašćelanu, optuženom za zelenaštvo izvršeno na organizovan način, zakazano je za sjutra u Višem sudu u Podgorici pred specijalnim vijećem sudije Dragoja Jovića

Slobodan Kašćelan
Slobodan Kašćelan (Foto: Screenshot)

Savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović rekla je "Vijestima" da je tom sudu podnijet predlog za prihvatanje jemstva za okrivljenog Slobodana Kašćelana, u zamjenu za ukidanje mjere pritvora, kako bi se u nastavku suđenja branio sa slobode. Dodala je da još nije odlučeno o tom predlogu.

Suđenje Slobodanu Kašćelanu, optuženom za zelenaštvo izvršeno na organizovan način, zakazano je za sjutra u Višem sudu u Podgorici pred specijalnim vijećem sudije Dragoja Jovića. Planirano je da se putem video linka sasluša svjedok Milan Dragović na tom glavnom pretresu.

Prema optužnici, Kašćelan je 50 hiljada eura dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića. Na suđenju, oba okrivljena negirali su krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve. U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove. Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih djela iznuda – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.


Vidi sve komentare