Porodica Petričević: Nikad nismo pričinili štetu, lojalni smo državljani

"U ovom obraćanju kategorično demantujemo sve ono šta nam se stavlja na teret"
27105 pregleda 16 komentar(a)
Bojan Petričević, Foto: Savo Prelević
Bojan Petričević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.08.2019. 10:43h

Naše porodične firme posluju u skladu sa zakonima države Crne Gore I do sada nikad nismo pričinili štetu kako državi tako ni jednom fizičkom ili pravnom licu, navodi se u reagovanju porodice Petričević.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić označio je Bojana Petričevića, jednog od vlasnika firmi “A Cop” i “PS gradnja”, i Sašu Jokića, vlasnika firme "Viner Co”, kao organizatore četrnaestočlane kriminalne grupe koja je oštetila državu za četiri miliona eura.

Uhapšen je i Bojanov brat, Ivan Petričević. Njihov brat Dejan je, pošto se vratio u Crnu Goru, saslušan i pušten.

"Po našem stavu grubo je povrijeđena pretpostavka nevinosti konferencijom za štampu koje je održalo SDT, a kojom je Bojan Petričević predstavljen kao šef organizovane kriminalne grupe a ostali članovi porodice kao pripadnici iste, prije nego što je završena istraga u konkretnom postupku. Napominjemo da firme koje su predmet istrage posluju u okviru porodičnog biznisa, koji naša porodica obavlja punih 30 godina", navodi se u reagovanju porodice Petričević.

Dodaju da do sada nisu imali nikakvih problema sa državnim organima Crne Gore "čiji smo lojalni državljani".

"U ovom obraćanju kategorično demantujemo sve ono šta nam se stavlja na teret a što se i medijski prikazuje posljednjih dana a zbog čega kao privredna društva trpimo enormnu štetu a što će se i dokazati u daljem toku krivičnog postupka. Zahtijevamo da svi, kako elektronski mediji tako i Tužilastvo poštuju pretpostavku nevisnosti I uzdrže se od pogrešnih kvalifikacija i paušalnih navoda, vezano za poslovanje naših firmi i članova naše porodice a sve kako nam se ne bi nanosila moralna i materijalna šteta", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: