Reagovale NVO: Zbog čega je tužilac pustio Ramusovića na slobodu?

Oni traže i da se objasni na koji su način osigurali bezbjednost Jelene Krstić i njenu dalju zaštitu od prijetnji i zastrašivanja
5825 pregleda 6 komentar(a)
Krstić u bolnici, Foto: Tufik Softić
Krstić u bolnici, Foto: Tufik Softić

Nevladine organizacije SOS telefon Berane, Centar za ženska prava, Podgorica, Sigurna ženska kuća, Podgorica, SOS telefon, Podgorica, SOS telefon Nikšić, Spektra, Podgorica i Akcija za ljudska prava traže da se javnost dobije informaciju zbog čega je dežurni tužilac Muhameda Ramusovića, osumjičenog za prebijanje Jelene Krstić u Beranama, pustio da se brani sa slobode.

Oni traže i da se objasni na koji su način osigurali bezbjednost Jelene Krstić i njenu dalju zaštitu od prijetnji i zastrašivanja.

"Postupanje tužilaštva je od ključnog značaja za uspjeh cjelokupnog postupka, a posebno je važno da se obezbijedi blagovremena i efikasna zaštita i poštovanje prava žrtve nasilja, te stoga zahtijevamo od ODT Berane da preduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti da se ovaj slučaj privede pravdi, a žrtva zaštiti", navodi se u saopštenju pomenutih NVO.

Oni dodaju da su aktivistkinje SOS telefona u Beranama posjetile Jelenu Krstić u Opštoj bolnici u Beranama i u ime NVO koje se bave zaštitom prava žena i djece žrtava nasilja, pružile joj podršku i ponudile pomoć.

"Na osnovu razgovora aktivistkinja SOS telefona sa oštećenom i fotografija iz medija, evidentno je da se Jelena nalazi u lošem stanju zbog nasilja koje je nad njom počinio Muhamed Ramusović, zbog kojeg je zadržana na bolničkom liječenju i zbog kojeg nije u mogućnosti da brine o svojoj maloljetnoj djeci i da obavlja posao od kojega im zavisi egzistencija", zaključuje se.

Radnica Sportskog centra u Beranama Jelena Krstić (31) tvrdi da je na radnom zadatku teško pretukao Ramusović, zbog čega se već četvrti dan liječi na hirurškom odjeljenju beranske Opšte bolnice.

Prema njenim riječima, ona se nalazila ispred prostorija Omladinskog kluba na Stadionu malih sportova u centru grada, koje je trebalo da očisti, kada joj je uz uvrede prišao Ramusović i počeo da je tuče.

Bonus video: