Šaranoviću 14 godina za ubistvo Bećirovića

U ponovljenom sudskom procesu za ubistvo Dragana Bećirovića u Budvi, okrivljeni Marko Šaranović osuđen je u maju ove godine na 12 godina zatvora
10575 pregleda 4 komentar(a)
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević

Apelacioni sud preinačio je kaznu Marku Šaranoviću zbog ubistva Dragana Bećirovića i osudio ga na 14 godina zatvora.

"U krivičnom predmetu protiv optuženog Marka Šaranovića, zbog krivičnog djela teško ubistvo, odlučujući o žalbama Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i branioca optuženog, izjavljenih na presudu Višeg suda u Podgorici, donio je presudu kojom se odbija kao neosnovana žalba branioca optuženog. Uvažava se žalba Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, pa se preinačava presuda Višeg suda u Podgorici od 08. 05. 2019.godine i to samo u dijelu odluke o kazni, na način što se optuženi M.Š zbog krivičnog djela ubistvo iz člana 143. u vezi čl.23 KZ CG, osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, u koju kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počev od 22. 01. 2015.godine", navela je Ivana Perović, portparol Apelacionog suda.

U ponovljenom sudskom procesu za ubistvo Dragana Bećirovića u Budvi, okrivljeni Marko Šaranović osuđen je u maju ove godine na 12 godina zatvora.

Predsjednik krivičnog vijeća sudija Predrag Tabaš je tada kazao da je Šaranović kriv zato što je 10. aprila 2011. godine sa jednim ili više NN izvršilaca, s umišljajem ubio Bećirovića, čime je kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo.

Okrivljeni je angažovao jednog ili više izvršilaca da prebiju Bećirovića. Toga dana oko 02,40 časova sačekali su Bećirovića ispred ulaza u zgradu u kojoj je živio u Budvi. Tada je došlo do sukoba, i tom prilikom je Bećirović pružao otpor. NN osoba je potegla pištolj i u njegovom pravcu ispalila tri hica od kojih je smrtonosan bio koji ga je pogodio u arteriju noge, od kojih povreda je Bećirović preminuo. Nakon toga, Šaranović je pobjegao sa jednim ili više njih.

Sud je juče donio presudu kojom se optužba odbija protiv Milana Bulatovića, koji je bio optužen za neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca. I ovu presudu je potvrdio Apelacioni sud.

Sudija Tabaš je dao kratko obrazloženje prvostepene presude.

"Nije utvrđeno da je Šaranović ispalio hice i ubio Bećirovića. Bez obzira na to, ne isključuje se njegova krivica, jer je angažovao jednog ili više nepoznatih osoba da prebiju Bećirovića, a zatim su pošli naoružani u Budvu. Šaranović se saglasio da ispaljivanjem hica, može biti ubijen”, rekao je sudija Tabaš.

Prethodnom prvostepenom presudom Šaranović je bio osuđen na 14 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo ovu odluku.

Bonus video: