SDT istražuje Ivana Brajovića

"Povodom navoda koji su iznijeti na sjednici Skupštine Crne Gore 12.11.2019. godine, a u vezi eventualnih transakcija na revolving karticama, u Specijalnom državnom tužilaštvu su već formirani spisi predmeta poslovne oznake Ktr-S 235/17 i u navedenom predmetu u toku je izviđaj," saopštilo je SDT
24923 pregleda 58 komentar(a)
Brajović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Brajović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2019. 15:13h

U Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet u vezi transakcije na rivolving kartici predsjednika Parlamenta Ivana Brajovića, o čemu se juče raspravljalo u Skupštini Crne Gore.

"Povodom navoda koji su iznijeti na sjednici Skupštine Crne Gore 12.11.2019. godine, a u vezi eventualnih transakcija na revolving karticama, u Specijalnom državnom tužilaštvu su već formirani spisi predmeta poslovne oznake Ktr-S 235/17 i u navedenom predmetu u toku je izviđaj," saopštilo je SDT.

Šef poslaničkog kluba SDP-a Raško Konjević juče je tokom plenarne rasprave u Skupštini tražio od potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina da objasne kako bi po njegovom mišljenju izgledao princip političke odgovornosti u slučaju predsjednika parlamenta Ivana Brajovića, za koga je rekao da mu je “zbog političkih veza” Duško Knežević otpisao dug od najmanje 50.000 eura sa rivolving kartice.

Vicepremijer Zoran Pažin rekao je da je objektivna odgovornost "vrsta moralne sankcije prema samom sebi" i da je to "vrsta savjesti koju treba da imamo svi kao javno odgovorne ličnosti".

Bonus video: