Stanišić crnogorskoj policiji predat na graničnom prelazu Dobrakovo

"Razmjenom informacija i saradnjom crnogorske policije i policije Republike Srbije danas u Beogradu uhapšen je R.S. koji se u Crnoj Gori tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja na štetu ND „Vijesti“", saopšteno je iz Uprave policije
30633 pregleda 18 komentar(a)
Radoslav Gile Stanišić, Foto: Boris Pejović
Radoslav Gile Stanišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.05.2020. 00:03h

Radoslav Gile Stanišić uhapšen je veečeras na graničnom prelazu Dobrakovo.

On se tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja na štetu ND "Vijesti".

Stanišić je večeras sproveden u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

"Razmjenom informacija i saradnjom crnogorske policije i policije Republike Srbije danas u Beogradu uhapšen je R.S. koji se u Crnoj Gori tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja na štetu ND „Vijesti“", saopšteno je iz Uprave policije.

Stanišić je danas uhapšen u Beogradu, zbog nedozvoljenog prelaska granice, a potom je novčano kažnjen i pušten na slobodu.

Iz policije su naveli da je Stanišić protjeran iz Srbije.

"Nakon što je prekršajno sankcionisan u Republici Srbiji za nedozvoljni prelazak državne granice njemu je izrečena mjera protjerivanja iz zemlje, nakon čega je na Graničnom prelazu Dobrakovo predat crnogorskoj policiji gdje je i lišen slobode po nacionalnoj potjernici Crne Gore".

Iz policije su saopštili da su u toku policijsko – tužilačke aktivnosti u odnosu na Stanišića.

Sudija Prekršajnog suda u Beogradu naložio je Stanišiću da napusti teritoriju Srbije i na dvije godine mu je zabranjen ulazak u tu državu.

Vijesti su prije par dana objavile da je Stanišić morao iz spuškog zatvora prije devet godina organizovati maloljetne D.M. i S.P. - da zapale više redakcijskih automobila nezavisnog dnevnika “Vijesti”, jer je cijelu 2011. proveo iza rešetaka...

Taj Podgoričanin nedavno je osumnjičen da je nalogodavac serije paljenja vozila Vijesti, koja je počela 14. jula 2011. godine.

Da je Stanišić svih 365 dana te godine bio u zatvoru, potvrdili su “Vijestima” iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, objašnjavajući da je prvih mjeseci bio u Istražnom zatvoru, a potom u Kazneno-popravnom domu.

Braća Stanišić bliska su kavačkom kriminalnom klanu.

Sa njima su se, navodno, povezali tokom boravka iza spuških bedema.

Iako se u bezbjednosnim službama od proljeća 2018. godine spekulisalo da su Stanišići, do tada bliski škaljarcima, "promijenili dres" to se potvrdilo tek krajem 2019. godine kada je iz Istražnog zatvora izašao jedan od vođa kavačana - Slobodan Kašćelan.

Braća Stanišić i nekoliko njima bliskih osoba čekali su tog Kotoranina ispred zatvora, a potom i ispred zgrade podgoričkog Centra bezbjednsoti. Ista ekipa, krajem februara je ispred CB Podgorica čekala osumnjičenog za dva ubistva - navodnog pucača kavčana, Marija Miloševića.

Bonus video: