Svjedok na suđenju Kožaru i Diniću: Šaranović mi je rekao da je poslat momak da ga ubije

Šaranović je ubijen 10. marta 2017. godine ispred kuće u budvanskom naselju Dubovica
12931 pregleda 1 komentar(a)
Kožar (arhiva), Foto: Savo Prelević
Kožar (arhiva), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2019. 12:01h

Anđelo E. Adžagić iz Podgorice, nastanjen u Budvi, svjedočio je danas u podgoričkom Višem sudu u nastavku suđenja Alanu Kožaru iz Bara, koji je u bjekstvu i Milanu Diniću, državljaninu Srbije, optuženi za organizovanje kriminalne grupe i teško ubistvo putem podstrekavanja na štetu Slobodana Šaranovića.

Svjedok je ispričao da je živio u stanu u Budvi kod Šaranovića i njegove porodice, te da je studirao i radio u “Top Hil”.

“Jednog dana popodne oko 16-17 časova, kada sam, se probudio, na stolu u dnevnoj sobi vidio sam mali telefon “blekberi” i pištolj. Nije mi rekao ko mu je predao telefon i pištolj. Rekao mi jer da je poslat momak da ga ubije. Živio sam u stanu sa njim, njegovom suprugom i kćerkom. Tu je bila i kućna pomoćnica. Nakon što je izašao iz Istražnog zatvora, sam Šaranovićem sam često išao na ručak u restoranu “Merkur” na autobuskoj stanici u Budvi”, kazao je svjedok. Na pitanje suda, Adžagić je rekao da je pitao Šaranovića ko je taj momak koji mu je prišao i predao telefon i pištolj.

“Odgovorio mi je da mene to ne treba da zanima. Nisam ga pitao za ime osobe koja je naručila njegovu likvidaciju. Nije mi poznato da je on angažovao neku osobu da mu čuva vozilo i prati da li se oko njegovog stana kreću sumnjiva lica. Od vozila je imao “BMW X5” i plavi “BMW 7””; kazao je svjedok.

Na zahtjev suda, okrenuo se prema okrivljenom Diniću koji je sjedio na optuženičkoj klupi i rekao da ga nikada u životu nije vidio. Svjedok je potom odgovorio i na nekoliko pitanja Gordane Šaranović, supruge pokojnog Slobodana.

“Ne mogu se sjetiti da Ii sam, dok sam bio na ručku sa Slobodanom Šaranovićem, izlazio iz restorana na 15 minuta da se vidim sa nekom osobom. Ne sjećam se da sam po njegovom nalogu odnosio nekome novac, u toku trajanja ovog ručka. Nosio sam novac u servis, za popravku auta”, rekao je svjedok.

Prema navodima optužnice u prvoj tački, Alan Kožar je počinio krivično djelo “stvaranje kriminalne organizacije” iz člana 401 a, stav 1, a Milan Dinić da je počonio krivično djelo “stvaranje kriminalne organizacije” iz člana 401 a, stav 6 Krivičnog zakonika Crne Gore. Drugom tačkom optužnice, Kožar je optužen da je u decembru 2016. godine u Baru, s umišljajem podstrekao Dinića na izvršenje krivičnog djela teško ubistvo. U optužnici piše da je umišljajno naveo Dinića da na podmukao način i iz koristoljublja ubije Slobodana Šaranpovića, obećavajući mu da će za ovo dobiti stan u Srbiji, 100.000 eura, te ako bude otkriven da će mu bii plaćen advokat i troškovi. Kožar je prema stavu optužnice, počinio krivično djelo “teško ubistvo putem podstrekavanja”, dok je Dinić optužen za nedozvoljeno držanje oružja. Šaranović je ubijen 10. marta 2017. godine ispred kuće u budvanskom naselju Dubovica.

Bonus video: