Kriminalnu grupu sumnjiče za šverc više stotina kilograma kokaina

Među osumnjičenima su Ranko Stojović, Radoje Radulović, Milica Bukilić, Jovan Ercegović, Milovan - Lolo Laković, Marko Stević, Veljko Jovanović, Mario Lazović, Darko Giljača
52131 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 10.03.2020. 16:20h

Nikica Todorović i Damjan Vukašinović početkom marta 2018. godine formirali su kriminalnu grupu koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu, u koju su vrbobali više od 12 osoba, to piše u spisima u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u kojima su Vijesti imali uvid.

Tu grupu SDT sumnjiči za šverc više stotina kokaina, a navodno ih povezuju i sa više od pet tona droge zaplijenjene u Arubi.

Kriminalna grupa čijih nekoliko članova je juče uhapšeno po nalogu SDT-a, djelovala je na području Hrvatske, Srbije, Rusije, Austrije, Karipskih ostrva na Atlantiku - Sveta Lucija, Martinik i Sveti Martin, Francuske i Portugala, piše u spisima tužilaštva.

Iz te instutucije, kao ni iz Uprave policije nijesu precizirano ko je uhapšen. Navodno tragaju za jednim od organizatora.

Za sjutra su najavili konferenciju za novinare.

Među osumnjičenima su Ranko Stojović, Radoje Radulović, Milica Bukilić, Jovan Ercegović, Milovan - Lolo Laković, Marko Stević, Veljko Jovanović, Mario Lazović, Darko Giljača.

Na spisku članova te krimi-grupe su i Z.K. i Dragana Prostran (Sanja Roćen).

U spisima SDT-a piše da su članovi grupe i više NN lica iz Hrvatske i Srbije.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić jutros je na konferenciji o borbi protiv korupcije "Vijestima" kazao da su u SDT-u danas saslušanja osumnjičenih u vezi šverca 5,7 tona kokaina zaplijenjenog u Arubi.

Rekao je i da očekuje da će uhapšeni crnogorski državljani biti izručeni Crnoj Gori i najavio da će tim povodom sjutra organizovati konferenciju za medije.

Glavni specijalni tužilac kazao je da se u SDT danas saslušavaju osumnjičeni u vezi šverca 5,7 tona kokaina zaplijenjenog u Arubi.

On je dodao da očekuje da će uhapšeni crnogorski državljani biti izručeni Crnoj Gori.

Najavio je da će tim povodom sjutra organizovati konferenciju za medije.

Bonus video: