"U zatvor poslanike DPS-a, ako odbiju da svjedoče”

U Osnovnom sudu odgledan još jedan snimak incidenta iz hola Skupštine
4409 pregleda 0 komentar(a)
Knežević ispred Osnovnog suda, Foto: Savo Prelević
Knežević ispred Osnovnog suda, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.12.2018. 08:15h

Svjedočenje poslanice DPS-a Aleksandre Vuković u potpunoj je kontradiktornosti sa stvarnošću, niko nije imao namjeru da ugrozi njen fizički i intelektualni integritet. To je naveo poslanik DF-a Milan Knežević, nakon još jednog odgledanog snimka iz hola Skupštine, koji je sudu dostavio portal Antena M.

Na tom snimku se vidi da Vuković prilazi poslanicima u holu Skupštine, ali se odmah okreće i odlazi.

Tužiteljka Romina Vlahović rekla je da se na snimku vidi da je Vuković zauzela odbrambeni stav i povukla se unazad kada je prišla poslanici DF-a Marini Jočić.

“Ne, ne, mora da je kolut napravila”, prokomentarisao je Knežević.

Jočić je dodala da ona Vuković uopšte nije konstatovala i da se vidi da nije imala komunikaciju sa njom.

“Ne povlači se, nego manekenskim hodom odlazi, koliko je bila potrešena. Ne čuje se da se išta verbalno dešava, u potpunosti je prisebna, stoji i iz ćoška posmatra šta se dešava”, prokomentarisao je branilac Dražen Medojević.

Njegova koleginica Andrijana Razić i kolega Jugoslav Krpovićdodali su da se ne vidi da joj je prilazio Knežević, kako je Vuković tvrdila u iskazu.

“Vidi se da poslanici DF-a u Skupštinu ulaze kulturno i normalno, da se potpuno spontano dešava susret između njih i poslanika DPS-a. Poslanica Vuković je dala lažan iskaz jer joj Knežević nije ni prilazio, niti komunicirao sa njom”, navela je Razić.

Sutkinja Željka Jovović prihvatila je predlog tužiteljke da se sasluša inspektor Danilo Čečović koji je sačinio službenu zabilješku o incidentu, dok je odbila predlog Milutina Đukanovića da se saslušaju i poslanici DPS-a koji su bili prisutni u holu Skupštine.

“Ako poslanici DPS-a odbiju da svjedoče, treba ih sve staviti u zatvor”, prokomentarisao je Nebojša Medojević iz publike. Advokat Medojević je tražio da se u nastavku postupka saslušaju svi policajci koji su bili prisutni u holu Skupštine, a ne samo Čečović.

Poslanicima DF-a Marini Jočić, Milanu Kneževiću, Milutinu Đukanoviću i Branku Raduloviću sudi se zbog incidenta u holu Skupštine, nakon skidanja imuniteta Andriji Mandiću i Kneževiću. Prema optužnom predlogu oni su 15. februara 2017. godine vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a Miodraga Vukovića, Aleksandru Vuković, Miodraga Boba Radunovića i Ljuiđa Škrelju.

Bonus video: