Udarao i vrijeđao doktorke i medicinsku sestru KCCG?

Medicinskoj sestri i doktorki ukazana medicinska pomoć
25827 pregleda 25 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Klinički centar Crne Gore, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 21.06.2019. 16:34h

Policija je privela D.P. (38) iz Podgorice zbog sumnje da je u Kliničkom centru Crne Gore udario medicinsku sestru i doktorku i vrijeđao i prijetio drugoj doktorki.

"Intervencija policije iz KCCG je zatražena danas oko 12.30 časova. Policijski službenici CB Podgorica su odmah otišli na lice mjesta gdje im je saopšteno da je D.P. (38) iz Podgorice, koji je došao po terapiju, kako se sumnja, prvo fizički napao medicinsku sestru M.L. i zadao joj jedan udarac a potom i doktorku N.P. koju je dva puta udario. On je zatim, sumnja se, vrijeđao i prijetio doktorki T.P.J. Policija je potom privela D.P. u službene policijske prostorije. Medicinskoj sestri i doktorki je ukazana medicinska pomoć", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji događaja nakon prikupljanja potrebnih obavještenja.

KCCG: Nećemo tolerisati fizičko i svako drugo nasilje

Iz KCCG saopšteno je da su M.L. i N.P. zadobile ozbiljne tjelesne povrede, zbog kojih su zadržane u Urgentnom centru.

"Klinički centar najoštrije osuđuje bilo koji vid napada na zdravstvene radnike, jer je nedopustivo da su zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, gotovo svakodnevno izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih pojedinaca, što ukazuje na njihov nezavidan bezbjedosnosni položaj na radnim mjestima. Budući da se ovakvi incidenti sve češće događaju i da smo svjedoci nepoštovanja naše izuzetno teške i odgovorne profesije, očekujemo da će nadležne institucije preduzeti sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz KCCG su upozorili da neće tolerisati fizičko i svako drugo nasilje prema ustanovi i svim zaposlenima.

"Već ćemo se kategorično i odlučno boriti da svi zdravstveni radnici budu zaštićeni u svakom smislu, da se ovakve nemile scene ne dešavaju ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi i da se zdravstvenim radnicima omogući da dostojanstveno i profesionalno obavljaju svoj posao, za dobrobit svih građana", navodi se u saopštenju.

Bonus video: