Uhapšen Šoškić: Uperio pištolj u policajce? - Vijesti.me
ODUZETA DVA KOMADA VATRENOG ORUŽJA

Uhapšen Šoškić: Uperio pištolj u policajce?

Šoškić će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Podgorička policija uhapsila je Novaka Šoškića (45) koji je, kako je saopšteno iz Uprave policije, prilikom kontrole uperio pištolj u policajce.

Iz Uprave policije su kazali da je podgorička policija prilikom kontrole Šoškića oduzela dva komada vatrenog oružja, a Šoškić je osumnjičen da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.  

"Policija je danas u naselju Bioče, u cilju kontrole lica za koje je postojala sumnja da posjeduje oružje,  zaustavila motorno vozilo kojim je upravljalo tada nepoznato lice, a koje je prilikom zaustavljanja od strane policije poteglo revolver i usmjerilo ga u pravcu policijskih službenika", navodi se u saopštenju Uprave policije.  

U saopštenju se dodaje da je osumnjičeni savladan i uhapšen, te da je pružao aktivan otpor i svojim postupcima direktno dovelo u opasnost živote policajaca.  

Iz Uprave policije su rekli i da su prilikom hapšenja upotrijebljena sredstva prinude.  

"Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj i revolver "Smith & Wesson" .38 specijal sa municijom. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja", kazali su iz Uprave policije.  

Šoškić će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.  

Šoškić je ranije osuđivan zbog napada na policajce.


Vidi sve komentare