VIDEO Policija: Maloljetnik pucao iz vozila tokom proslave praznika u Beranama

Snimak sa proslave Dana nezavisnosti je do policije došao preko društvenih mreža
36264 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2020. 21:15h

Beranska policija je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv maloljetnog A.T. (17) nakon što je danas, kako je saopšteno, tokom proslave Dana nezavisnosti u tom gradu ispalio više hitaca iz vatrenog oružja.

"Službenici Centra bezbjednosti Berane su protiv A.T. (17) podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 13. Zakona o javnom redu i miru, kao i zbog prekršaja iz člana 10. Zakona o oružju. A.T. je danas iz vozila marke VW Passat koje se kretalo u koloni vozila povodom proslave Dana nezavisnosti Crne Gore ispalio više hitaca iz vatrenog oružja. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da u radnjama prijavljenog nema elemenata krivičnog djela", saopšteno je iz Uprave policije.

"Vijesti" su ranije objavile da je policija identifikovala i privela osobu koja je danas, iz kolone automobila koji su proslavljali Dan nezavisnosti, u centru grada ispalila nekoliko hitaca, te da se navodno radilo o gasnom pištolju.

Snimak je do policije došao preko društvenih mreža, a građanin koji ga je napravio i postavio na fejsbuk, zamoljen je od policije da ga ustupi.

Nakon toga je obaviješten da je identifikovano lice koje je pucalo, i da je navodno riječ o maloljetniku.

U koloni automobila koji su kružili kroz Berane, osim registarskih oznaka Berana, bilo je i automobila sa oznakama Andrijevice, Gusinja, Plava, Petnjice i Rožaja.

U koloni su primijećeni i neki lokalni funkcioneri DPS iz Andrijevice sa službenim automobilima.

Bonus video: