Viši sud još vijeća hoće li Kneževiću skinuti nanogicu - Vijesti.me
IZREČENA MU ČETVOROMJESEČNA KAZNA KUĆNOG PRITVORA

Viši sud još vijeća hoće li Kneževiću skinuti nanogicu

Poslanik Demokratskog fronta se Višem sudu žalio na presudu sutkinje Željke Jovović koja je odlučila da četvoromječenu kaznu "odrobija" u prostorijama u kojima stanuje - kućnom pritvoru

Milan Knežević
Milan Knežević (Foto: Boris Pejović)

Vijeće Višeg suda još nije odlučilo o žalbi Milana Kneževića na presudu Osnovnog suda kojom mu je izrečena kazna četvoromjesečnog kućnog pritvora.

To je "Vijestima" saopštila savjetnica za odnose sa javnošću tog suda Aida Muzurović.

"Predmet protiv okrivljenog M. K., Višem sudu u Podgorici dostavljen je radi odlučivanja po žalbi na prvostepenu presudu. Predmet je metodom slučajne dodjele dat u rad sudiji izvjestiocu, Branki Bošković. Predmet je u radu", objasnila je ona.

Knežević i poslanici Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović, Branko Radulović i Marina Jočić osuđeni su zbog nasilničkog ponašanja prema kolegama iz Demokratske partije socijalista (DPS) i remećenja javnog reda i mira u Skupštini.

Njima se sudilo zbog incidenta u holu Skupštine, nakon skidanja imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Prema optužnom predlogu, oni su 15. februara 2017. godine vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a Miodraga Vukovića, Aleksandru Vuković, Miodraga Boba Radunovića i Ljuiđa Škrelju.

Knežević se Višem sudu žalio na presudu sutkinje Željke Jovović koja je odlučila da četvoromječenu kaznu "odrobija" u prostorijama u kojima stanuje - kućnom pritvoru.

Nakon izricanja presude ona je objasnila da bi Knežević mogao biti premješten u zatvor ukoliko jednom napusti stan u trajanju dužem od šest sati ili dva puta u trajanju do šest sati.

Kućni pritvor može napustiti samo u slučajevima predviđenim zakonom.

Đukanoviću, Raduloviću i Jočićevoj izrečena je uslovna kazna, koju će sud preinačiti u zatvorsku kaznu od četiri mjeseca ukoliko u roku od godinu dana počine drugo krivično djelo.

Tvrdi da su poslanici DF-a “grubim vrijeđanjem, prijetnjama i psovkama” - ozbiljno narušili ličnost oštećenih, a što je za posljedicu imalo i narušavanje javnog reda i mira.


Vidi sve komentare