Vozača sumnjiče za krađu 16 telefona

Podgoričanin Siniša Rašović završio iza rešetaka nakon što je podgoričko preduzeće “Čistoća” policiji prijavilo krađu
15989 pregleda 0 komentar(a)
Direktor tvrdi da će mobilni biti vraćeni: Ilustracija, Foto: Shutterstock
Direktor tvrdi da će mobilni biti vraćeni: Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgoričanin Siniša Rašović (39) uhapšen je zbog sumnje da je ukrao 16 mobilnih telefona iz preduzeća “Čistoća”, u kom je bio zaposlen.

Direktor preduzeća Andrija Čađenović “Vijestima” je rekao da je Rašović dobio otkaz nakon što je otkriveno da je on ukrao telefone.

Odgovarajući na pitanje da li su telefoni vraćeni, kazao je da će “biti”.

Prema saznanjima “Vijesti”, Rašović je u tom preduzeću bio zaposlen kao vozač.

Početkom februara to gradsko preduzeće prijavilo je policiji krađu, nakon čega su inspektori zbog “alkatela” saslušavali i legalne prodavce mobilnih telefona, koji su oglašavali takve modele.

Iz Uprave policije odgovorili su “Vijestima” da im je ovlašćeni predstavnik “Čistoće” 5. februara prijavio da su iz njihovih prostorija nestali telefoni “sa fabričkim pakovanjima”.

“Sa prijavom upoznat je postupajući tužilac koji je predmetni događaj kvalifikovao kao krivično djelo krađa, te naložio preduzimanje mjera i radnji u cilju identifikacije izvršioca i njegovog pronalaska. Službenici policije su preduzimajći intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a po nalogu postupajućeg tužioca došli su do operativnih saznanja koja su ukazala na sumnju da je lice koje je otuđilo mobilne telefone S. R. (39) iz Podgorice. S. R. lišeno slobode i privedeno nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo krađa na štetu ‘Čistoća’ d.o.o”, kazali su iz policije.

Prema nezvaničnim saznanjima, tridesetdevetogodišnjak je ukradene mobilne telefone nudio prodavcima, a neke od njih uspio je i da proda.

Inspektori naručili telefone, pa priveli prodavca

Tokom istrage krađe "alkatela" iz "Čistoće", inspektori su provjeravali više prodavaca mobilnih telefona.

Jedan od saslušavanih ispričao je novinarki "Vijesti" da je priveden u policiju kada je odnio dva "alkatela" na adresu poručenu sa jednog Fejsbuk profila.

"Oglasio sam na Fejsbuku prodaju dva alkatela. Javila mi se ženska osoba sa nekog profia, tražila popust ako kupi oba, zatim i dostavu. Krenuo sam sa telefonima, ali su me umjesto žene čija je slika bila na profilu dočekali inspektori. Njih petorica", priča sagovornik.

Dodao je da im je rekao da na licu mjesta mogu provjeriti serijske brojeve, ali da je uprkos tome morao do Centra bezbjednosti.

Bonus video: