Demokrate i URA: Kad je Đukanović svojim izjavama crtao mete novinarima, dešavale su se ovakve stvari

"Ovo je pucanj u čojsku i sojsku Crnu Goru. I uvijek kad je Đukanović svojim neodgovornim, primitivnim i bezočnim izjavama crtao mete novinarima, po pravilu su se dešavale ovakve stvari"
53 pregleda 3 komentar(a)
Napad na Oliveru Lakić, Foto: Filip Roganović
Napad na Oliveru Lakić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.05.2018. 21:02h

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA najoštrije osuđuju besprizorni i kukavički napad na novinarku ND "Vijesti", Oliveru Lakić, saopšteno je večeeas iz tih partije.

Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić ranjena je večeras ispred njenog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

"Večeras su oni koji su pucali u Oliveru pucali u novinarstvo, u slobodu i u državu. Nije napad na državu istraga o biznisu sina predsjednika DPS-a, koji je, bar po njemu, bio povod Đukanoviću (predsjednik DPS - Milo Đukanović) da saopšti onu sramnu izjavu u kojoj je upravo novinare Vijesti nazvao fašistima. Ovo je napad na sve nas, na univerzalne vrijednosti. Ovo je pucanj u čojsku i sojsku Crnu Goru. I uvijek kad je Đukanović svojim neodgovornim, primitivnim i bezočnim izjavama crtao mete novinarima, po pravilu su se dešavale ovakve stvari. Kad god je predsjednik DPS-a stvarao nesigurni i prijeteći, time – nepodnošljivi ambijent za bavljenje novinarskom profesijom na slobodan i nepristrasan način, stradali su oni koji su i bili predmet „šefove“ otvorene hajke. Očigledno iz razloga što naročito tada kriminalci osjećaju da im je „šef“ dao odriješene ruke", navodi se u zajedničkom saopštenju Demokrata i URE.

U saopštenju se dodaje da izvršioci i što je još važnije, nalogodavci ovog monstruoznog napada, čije prve naznake govore u prilog tome da je u pitanju mafijaška opomena, koja ima za cilj da ućutka novinara istraživača, u što skorijem roku se moraju privesti pravdi.

"U suprotnom, samo će se potvrditi ono što svako vidi – da je Crna Gora daleko od pravne države i države vladavine prava, i da je Crna Gora država na čijem se čelu nalazi nekoliko mafijaških porodica koje sve građane drže kao taoce", zaključuje se u saopštenju Demokrata i URE

Bonus video: