Divanović odgovorio Demokratama: Sami pali, sami se ubili

"Iako vjerujem da vam lakše ide lingvistika, tačnije akcentologija, nego politika, i da morate po nekoliko puta da vraćate snimak, kako biste razumjeli izrečeno, nemam ništa protiv da se i na ovaj, pomalo čudan način, informišete o mojim političkim stavovima"
119 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Divanović, Foto: DPS
Nikola Divanović, Foto: DPS
Ažurirano: 01.11.2018. 14:39h

Demokrate su svojom reakcijom na moje tvrdnje da im nedostaje političkog znanja, samo potvrdile da su neznalice, napisao je Nikola Divanović, poslanik DPS-a.

"Ako pretenduju da se predstavljaju obrazovanima i potpisuju magistarskim titulama, o tome ko utvrđuje nacrte u svrhu održavanja javnih rasprava, a ko utvrđuje prijedloge zakona, mogli su da se informišu i na sopstvenom sajtu, na kojem su o ovoj temi pisali. Da ne komentarišem političke bisere Alekse Bečića da se na "nacrte zakona koje utvrdi Vlada ne može reagovati"?! Da dolazi na posao znao bi da je suština da se na sve prijedloge u skupštinskoj proceduri reaguje amandmanski", navodi Divanović.

Dodaje da mu je drago što Demokrate sa pažnjom slušaju njegova izlaganja u Skupštini.

"Iako vjerujem da vam lakše ide lingvistika, tačnije akcentologija, nego politika, i da morate po nekoliko puta da vraćate snimak, kako biste razumjeli izrečeno, nemam ništa protiv da se i na ovaj, pomalo čudan način, informišete o mojim političkim stavovima. Ipak, nekako mi se čini da ste se “bacili” na akcentologiju, prije nego što ste savladali prethodne lekcije iz crnogorskog jezika. Posebno onu koja se odnosi na padeže. Kao posljedicu takvog, nesistematskog učenja, imamo situaciju u kojoj vaš lider u 5 rečenica 4 puta omaši padež. I, na kraju, možda me nijeste shvatili, nije poenta mog saopštenja bilo vaše neznanje. Ono je manje bitno. Suština mog saopštenja je da ste, nakon skupštinske odluke i poruke komesara Hana, došli u slijepu ulicu, iz koje ne postoji častan politički izlaz. Ako je ne razumijete, postoji jedna narodna poslovica koja kaže: sam pao, sam se ubio. Mislite o tome", zaključuje Divanović.

Bonus video: