Mališani pravili ukrase za Novu

Tokom dvoiposatnog programa djeca su se družila sa Djeda Mrazom i Žarkom Žapcem, ali i učestvovala u tematskim kreativno-edukativnim radionicama. Svoje vještine mališani su pokazali praveći i bojeći novogodišnje ukrase od papira
0 komentar(a)
Razvojni centar, Foto: Filip Roganović
Razvojni centar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.12.2016. 09:32h

Humanitarna manifestacija „Žurkoteka“ dočarala je juče velikom broju mališana novogodišnju atmosferu.

Najmlađi su uživali u pjesmi, igri i druženju na događaju koji su članovi Udruženja „Roditelji“ organizovali juče, u suterenu centra „The Capital Plaza“ u Podgorici, a kojom su ujedno proslavili prvi rođendan Igračkoteke i Razvojnog centra.

Tokom dvoiposatnog programa djeca su se družila sa Djeda Mrazom i Žarkom Žapcem, ali i učestvovala u tematskim kreativno-edukativnim radionicama. Svoje vještine mališani su pokazali praveći i bojeći novogodišnje ukrase od papira.

Među posjetiocima je bila Tanja sa šestogodišnjim sinom.

„Veoma smo zadovoljni, trenutno crtaju i prave ukrase. Ranije smo bili u Igračkoteci i Razvojnom centru, ali se nadam da ćemo ih naredne godine posjećivati češće“, kazala je Tanja.

Kristina Mihajlović iz Udruženja „Roditelji“ kazala je da su organizovanjem manifestacije htjeli da podrže rad Igračkoteke i Razvojnog centra koji je, prema njenim riječima, za godinu dana ostvario sjajne rezultate, prevashodno uz aktivno učešće ogromnog broja volontera, koji su na različite načine radili sa djecom.

„U Razvojnom centru smo imali tokom cijele godine edukativne i kreativne radionice koje su se bavile ne samo razvojem djece, već i njihovom edukacijom i bile su, kao sve što mi radimo, potpuno besplatne“, kazala je Mihajlovićeva. Pored radionica Mihajlović je dodala da su u Razvojnom centru volonteri radili sa djecom iz socijalno ugroženih porodica, dok su njihovi roditelji imali mogućnost da besplatno iznajme igračake.

„Roditelji mogu da dođu, uzmu igračku na 15 dana i da se igraju sa djecom“, rekla je Mihajlović.

Ulaz na žurku je simbolično bio doniranje igračke, ili knjige za djecu za fond biblioteke. Osim donacija roditelja, veći broj igračaka za potrebe Igračkoteke i Razvojnog centra poklonilo je više kompanije iz centra „The Capital Plaza“, dok su se drugi odlučili da za najmlađe pripreme slatke zalogaje.

Bonus video: