Opština Bar ugostila djecu iz Bijele

U sklopu ove posjete, mališane je primio predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić, a Centar je priredio šetnju gradom i zajednički ručak. Opština Bar je malim gostima uručila ukupno 31 novogodišnji paketić, a za svako dijete je opredjeljeno po 50 eura
87 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Srzentić sa djecom iz Bijele, Foto: Foto studio Petović
Zoran Srzentić sa djecom iz Bijele, Foto: Foto studio Petović
Ažurirano: 23.12.2016. 15:01h

Povodom novogodišnjih i Božićnih praznika, Centar za socijalni rad i Opština Bar organizovali su tradicionalni doček i cjelodnevni prijem djece iz Bara koja su štićenici Doma „Mladost“ u Bijeloj, i koja su u porodičnom smještaju u hraniteljskim porodicama.

U sklopu ove posjete, mališane je primio predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić, a Centar je priredio šetnju gradom i zajednički ručak. Opština Bar je malim gostima uručila ukupno 31 novogodišnji paketić, a za svako dijete je opredjeljeno po 50 eura.

Gradonačelnik Srzentić je pored ostalog ovom prilikom poručio da Opština dosta čini, ali, “ i mi i čitava zajednica moramo još više pažnje posvetiti djeci bez roditeljskog staranja”.

Na pažnji i dočeku dr Srzentiću je zahvalila Biljana Pavlović Amanović, rukovodilac Službe za materijalna davanja u barskom Centru za socijalni rad, koja je podsjetila da ova plemenita praksa u Baru traje više od deset godina. U ovom tzrenutku, iz barske opštine je u Domu dvoje, a u hraniteljskim porodicama dvadeset i devetoro djece.

Bonus video: