Mustajbašić: Država za pomoć Ličini i njenom sinu daje 429,70 eura mjesečno

"Utvrdili smo da je Fatima registrovana kod Centra za socijalni rad u Beranama i da država redovno brine o njoj i njenom sinu"
102 pregleda 0 komentar(a)
Fatima Ličina, Foto: Youtube screenshot
Fatima Ličina, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 23.12.2016. 12:52h

Radnici Centra za socijalni rad u Bijelom Polju su tri puta obišli Fatimu Ličinu iz Bijelog Polja i nijesu je pronašli adresi, koju smo vidjeli u prilogu Televizije Vijesti, a država za pomoć njoj i njenom sinu mjesečno izdvaja 429,70 eura, saopštio je danas Admir Mustajbašić, direktor Centra za socijalni rad za opštinu Bijelo Polje.

On se obratio povodom teksta "Bjelopoljka traži pomoć jer ne može da brine sama o bolesnom sinu".

"Kako je moj zadatak da sprovodim socijalnu i dječju zaštitu i brinem o građanima, tako sam odmah reagovao i potražio najadekvatnije rješenje za Ličinu i njenog sina. Uvidom u Informacioni sistem socijalnog starnja - socijalni karton i u koordinaciji sa kolegama iz Berana, utvrdili smo da je Fatima registrovana kod Centra za socijalni rad u Beranama i da država redovno brine o njoj i njenom sinu. Ona je korisnik dodatka za tuđu njegu i pomoć kao i naknade roditelju lica koje je korisnik lične invalidnine, dok je njen sin korisnik lične invalidnine i dodatka za tuđu njegu I pomoć", istakao je Mustajbašić.

On je dodao da država svakog mjeseca država za Fatimu njenog sina izdvaja 429,70 eura, što uz penziju koja iznosi 120 eura, njen mjesečni prihod je skoro 550 eura.

"Ova primanja su redovna i žao mi je ako ona nisu dovoljna za zadovoljenje osnovnih životnih potreba gospođe Ličine i njenog sina. Sve zakonske mjere za poboljšanje njihovog statusa su već preduzete I iznos od 550 eura uopšte nije mali. Nadam se da će se zdravstvena situacija gospođe Fatime I njenog sina poboljšati a država i Centar za socijalni rad će i dalje voditi računa o svim ljudima kojima je pomoć neophodna", kazao je Mustajbašić.

Bonus video: