Od srijede obustava posjeta bolesnima u Kliničkom centru Crne Gore

"Apelujemo na građane da poštuju savjete i preporuke ljekara i da u cilju prevencije izbjеgаvаju bliske коntаkte sа оbоljеlim оsоbаmа, rеdоvnо peru ruke i izbjеgаvаju dоdirivаnje оčiјu, nоsа i ustа prljavim rukama", naveli su iz KCCG
0 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Savo Prelević
Klinički centar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.12.2016. 15:00h

Posjete hospitalizovanim bolesnicima u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od sjutra će biti obustavljene zbog povećanog broja oboljelih od bolesti sličnih gripu.

Kako je saopšteno iz te zdravstvene ustanove, posjeta se obustavlja u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje, u vezi povećanja aktivnosti virusa gripa kao i registrovanog broja oboljelih bolesti sličnih gripu na teritoriji Crne Gore.

Navodi se da informacije o zdravstvenom stanju pacijenata članovi uže porodice (supružnik, roditelji ili djeca) mogu dobiti na matičnom odjeljenju putem telefona svakog dana u periodu od 14 do 15 sati.

Obustava posjete trajaće do poboljšanja epidemiološke situacije.

"Apelujemo na građane da poštuju savjete i preporuke ljekara i da u cilju prevencije izbjеgаvаju bliske коntаkte sа оbоljеlim оsоbаmа, rеdоvnо peru ruke i izbjеgаvаju dоdirivаnje оčiјu, nоsа i ustа prljavim rukama", naveli su iz te zdravstvene ustanove.

Oni su preporučili i rеdоvnо prоvjеtrаvаnjе prоstоriја, izbjegavanje boravka u zatvorenim prostorima gdje se nalazi veliki broj ljudi, praktikovanje dobrih navika, uključujući adekvatnu ishranu sa dosta svježeg voća i povrća, spavanje i fizičku aktivnost.

Iz KCCG mole građane za razumijevanje i saradnju, kao i da se pridržavaju navedenih savjeta u cilju smanjenja obolijevanja od gripa.

Bonus video: