Tivat: Prijem za crnogorske bućare

Potpredsjednik Opštine, a ujedno i predsjednik opštinskog Bućarskog saveza, Ilija Janović rekao je da Tivat ima nekoliko prepoznatljivih brendova, među kojima je svakako bućanje
1 komentar(a)
bućari, Foto: Opština Tivat
bućari, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 20.12.2016. 14:32h

Rukovodstvo Opštine Tivat ugostilo je tivatske bućare, crnogorske reprezentativce, koji su na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u bućanju u Nici, ostvarili izuzetne rezultate.

Miroslava Petkovića, osvajača dvije medalje (zlatne u disciplini precizno izbijanje i srebrne u disciplini pojedinačno klasično), Rada Zeca, Dejana Stjepčevića i Frana Petkovića pozdravili su predsjednica Opštine Snežana Matijević, potpredsjednici Ilija Janović i Dejan Maslovar, kao i sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.

„Izuzetno smo ponosni na vaše uspjehe i od sraca vam čestitamo.“- poručila je bućarima gradonačelnica, naglašavajući važnost ulaganja u bućanje, sport karakterističan za mediteranske zemlje. Potpredsjednik Dejan Maslovar najavio je aktivno uključivanje Opštine u popularizaciju ovog sporta, „budući da u bućanju možemo ostvarivati i već ostvarujemo zavidne rezultate“.

Potpredsjednik Opštine, a ujedno i predsjednik opštinskog Bućarskog saveza, Ilija Janović rekao je da Tivat ima nekoliko prepoznatljivih brendova, među kojima je svakako bućanje.

„ Hvala vam na velikom doprinosu bućarskom sportu, na zalaganju i odricanju. Dokazali ste da je volja za uspjehom bila jača od svih prepreka“, istakao je Janović dodajući da će Bućarski savez u narednom periodu ulagati u sudačku i trenersku organizaciju, uz poseban akcenat na prepoznavanje i razvoj mladih talenata.

Inače, crnogorska bućarska reprezentacija druga je ekipa po broju osvojenih medalja na Evropskom prvenstvu.

Bonus video: