Partije položile vijence na spomenik Partizanu borcu na Gorici

"Slobodarski duh i viševjekovna tradicija, koje u sebi nose građani Podgorice, put su za uspostavljanje Crne Gore kao ekonomski jake, socijalno pravedne, politički stabilne i bezbjedonosno sigurne države", zaključeno je u saopštenju SNP-a
171 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2016. 12:57h

Delegacija Demokratske Crne Gore danas je, povodom Dana oslobođenja Podgorice, položila vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici.

"Demokrate su na ovaj način pružile svoj doprinos proslavljanju djela oslobodilaca glavnog grada i afirmaciji najsvjetlijih tradicija antifašizma kojima se na najbolji način reprezentuju naša kultura i identitet. Poruka Demokrata na vijencu "Vaša djela - naša obaveza" sama po sebi dovoljno izražava naš odnos prema ovom najznačajnijem datumu u istoriji glavnog grada, njegovim akterima i uzvišenim vrijednostima koje se za njega vezuju", saopšteno je iz ove partije.

Rakčević: Promjena vlasti je prvi korak u borbi protiv puzajećeg fašizma

Delegacija Građanskog pokreta URA, koju su činili odbornik u Skupštini Glavnog grada Luka Rakčević i funkcioneri pokreta Jasna Gajević, Stefan Pižurica i Zoran Mikić, položila je danas vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici.

“U vremenu kada vladajuće političke elite “sigurnim korakom” guraju crnogorsko društvo u socio-ekonomsko beznađe i opštu nesigurnost, time stvarajući plodno tlo za jačanje ideja krajnje desnice, posebno je važno afirmisati ideje antifašističke borbe”, naveo je odbornik u Skupštini Glavnog grada Luka Rakčević.

Rakčević navodi da su posljedice neoliberalnog fundamentalizma pogodile šire društvene mase, dok su političke elite, pod plaštom takve demagogije, rasprodale sve društvene resurse. On ukazuje da je crnogorskom društvu nametnut kulturološki obrazac tumačenja i vrijednovanja, koji “veći problem vidi u jedva primjetnim identitetskim, nego u vulgarno izraženim klasnim razlikama”.

“Ukupno socijalno nezadovoljstvo, najčešće generisano u ekonomskoj sferi, preusmjereno je na logiku identiteta (sa posebnim akcentom na etno-nacionalnoj), kao glavnom uzroku za sve društvene nepravde. Zbog toga je Crnoj Gori neophodna autentnična i konstruktivna, a ne folklorna ljevica”, zaključio je Rakčević.

SNP: Nastavićemo sa afirmacijom vrijednosti antifašizma

Delegacija Socijalističke narodne partije položila je danas, povodom obilježavanja Dana oslobođenja Podgorice, vijenac na Spomenik Partizanu borcu na Gorici, u znak sjećanja na rodoljube koji su dali svoje živote za slobodu naroda Crne Gore, saopšteno je iz ove partije.

"Delegacija SNP-a je, tradicionalno, vijenac položila zajedno sa delegacijom SOBNOR-a Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će SNP i u ovom vremenu punom iskušenja i izazova, nastaviti sa afirmacijom vrijednosti antifašizma, a time i značaja Crne Gore kao građanske države.

"Slobodarski duh i viševjekovna tradicija, koje u sebi nose građani Podgorice, put su za uspostavljanje Crne Gore kao ekonomski jake, socijalno pravedne, politički stabilne i bezbjedonosno sigurne države", zaključeno je u saopštenju.

Galerija

Bonus video: