Marković ministarstvima: Bez čestitki i poklona za Novu godinu

„Štampanje i slanje čestitki, kojima mi čestitamo jedni drugima, pa kupovanje rokovnika, poklon boca pića i slično predstavljaju nepotreban trošak“, rekao je premijer
5 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 15.12.2016. 17:00h

Predsjednik Vlade Duško Marković zatražio je od ministara da obezbijede odgovoran i racionalan odnos svih zaposlenih u javnoj administraciji prema državnim resursima.

„Ovo se ne odnosi samo na ministre, već je to poruka svima u javnoj administraciji: u upravama, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama, a pogotovo u onim insitutucijama koje su pod našim nadzorom, da praksa mora da se mijenja. Ne primjećujem promjene po dubini. Nemam namjeru da prihvatim uspostavljenu logiku 'oni neka pričaju, a mi ćemo da radimo po starom'“, rekao je predsjednik Vlade.

Članovi Vlade zaduženi su da petnaestodnevno dostavljaju Kabinetu premijera izvještaje o službenim putovanjima zaposlenih u javnoj upravi nad kojima ministarstva imaju nadzor, pri čemu je premijer posebno zatražio detaljno izvještavanje o službenim putovanjima u inostranstvo.

Predsjednik Vlade je ukazao i na potrebu smanjenja nekih troškova koji obično nastaju uoči novogodišnjih i božićnih praznika.

„Štampanje i slanje čestitki, kojima mi čestitamo jedni drugima, pa kupovanje rokovnika, poklon boca pića i slično predstavljaju nepotreban trošak“, rekao je Marković, sugerišući da umjesto čestitki i poklona institucije usmjere novac prema ugroženim ili ranjivim socijalnim kategorijama.

Bonus video: