Zenka i Ljumović u ime Vlade na Povorci ponosa

U skladu sa odlukom Organizacionog odbora, novoizabranom ministru upućen je i poziv da se pozdravnim govorom obrati učesnicama i učesnicima četvrtog Montenegro Prajda
116 pregleda 18 komentar(a)
Mehmed Zenka, Foto: Boris Pejović
Mehmed Zenka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.12.2016. 17:42h

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka učestvovaće u subotu na Paradi ponosa.

Takva odluka donesena je danas na sjednici Vlade, a osim Zenke, u ime Vlade na paradi će učestvovati i ministar kulture Janko Ljumović.

Organizacioni odbor četvrtog Montenegro prajda i organizacija Kvir Montenegro ranije su pozvali Zenku da učestvuje na povorci ponosa, koja je zakazana za 17. decembar.

"Vjerujemo da će Vaš angažman tokom nedavnog početog mandata biti obilježen vašom punom i direktnom podrškom našim ljudskim pravima, te usvajanjem zakonskih rješenja koje će u značajnoj mjeri podići nivo naše jednakosti u pravnom okviru Crne Gore, te profesionalno obavljan slijedeći primjere ministara iz razvijenih zemalja sa dugom tradicijom demokratije. U ime Crnogorske LGBTIQ Asocijacije "Kvir Montenegro" i Organizacionog odbora Montenegro Prajda, ovom prilikom Vas pozivamo na četvrtu povorku ponosa LGBTIQ osoba "Montenegro Prajd" koja će biti održana 17. decembra u Podgorici", navodi se u pozivu Zenki.

U skladu sa odlukom Organizacionog odbora, novoizabranom ministru upućen je i poziv da se pozdravnim govorom obrati učesnicama i učesnicima četvrtog Montenegro Prajda.

Zenka ranije nije mogao u telefonskom razgovoru da odgovori da li će učestvovati na Paradi ponosa, dodavši da će na pitanja odgovoriti u pisanoj formi.

“Novi sam ministar i treba da se uklopim u ambijent u ministarstvu i ponašam u skladu sa procedurama...”, istakao je Zenka.

Šefica kabineta ministarstva rada i socijalnog staranja Sanja Žugić nakon toga je saopštila da će odluku o učešću Zenke na Paradi ponosa donijeti Vlada.

Bonus video: