Herceg Novi: Saniran put od Borića do Vratla

Sredstva za sanaciju u vrijednosti od 10 hiljada eura obezbijedilo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, u okviru programa ruralnog razvoja
193 pregleda 2 komentar(a)
sanirani put Borići-Vratlo, Foto: Opština Herceg Novi
sanirani put Borići-Vratlo, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 15.12.2016. 14:46h

Završena je sanacija puta od motela „Borići“ na Kamenom do Vratla, čime je obezbijeđen lakši i bezbjedniji pristup tom dijelu novskog zaleđa i planinarskom domu „Za Vratlom“ na Orjenu. “Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju, mjesna zajednice Kameno – Žlijebi, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i Planinarski klub „Subra“organizuju u subotu, 17. decembra, sanirani put Borići – Vratlo i upoznaju se sa njegovim mogućnostima. “, saopšteno je iz lokjalne uprave. Predviđen je i obilazak jedne od atraktivnih lokacija u blizini Doma.

Makadamski put u dužini od tri kilometra, širok oko tri metra saniran je nasipanjem tamponskog sloja.

Sredstva za sanaciju u vrijednosti od 10 hiljada eura obezbijedilo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, u okviru programa ruralnog razvoja. Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi bio je zadužen za tehničku pripremu i nadzor. Radove je izvela firma „Fortis-Mont“.

“Stanje nakon radova dozvoljava vožnju automobila do podnožja Vratla, čime je ovaj dio Orjena postao znatno dostupniji posjetiocima. Mještani Kamenog sada imaju mogućnost obnoviti, odnosno intevizirati poljoprivredu i storčarstvo na prostoru Kamenske planine, sa druge strane prevoja Vratlo, što je bila i ideja-vodilja za odobrenje sredstava dobijenih od Ministarstva za sanaciju puta”, naveli su iz lokalne uprave.

Bonus video: