Grupa građana Bijelog Polja: Opštinsku nagradu uručiti Velimiroviću

"Ako Paja, postane laureat trećejanuarske nagrade, iskazaćemo zahvalnost čovjeku koji je pokazao i ekološku svijest (bacio oružje u jezero u drugoj državi a ne u našoj, ekološkoj), obradovaćemo rodoljube kojima je jasno da nam je baš četnički vojvoda iz Zubinog Potoka sačuvao narod i državu i razuvjerit sve one koji žive u neznanju da su nam država i premijer bili ugroženi"
94 pregleda 15 komentar(a)
Mirko Velimirović, Foto: Screenshot (YouTube)
Mirko Velimirović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.12.2016. 10:20h

Grupa građana Bijepog Polja predložila je Mirka Paju Velimirovića za opštinsku Nagradu "3. januar".

Velimirović je jedan od osumnjičenih za planiranje terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra i ubistvo premijera Mila Đukanovića, a potpisao je sa Specijalnim tužilaštvom Sporazum o priznanju krivice.

"Svjesni činjenice da aktuelni društvena zbivanja u Crnoj Gori, izdvajaju Mirka Velimirovića Paju, kao ličnost čija su mirotvoračka djela i humanost, nadrasli vrijeme i prostor, mi grupa savjesnih građana, predlažemo istog za opštinsku Nagradu "3. januar''", navodi se u saopštenju koje u ime grupe građana potpisuje predsjednik Opštinskog odbora Građanskpg pokreta Ujedinjena reformska akcija (GP URA) Aco Srdanović.

"Iskreno se nadamo da bi Trećejanuarska nagrada, kao oblik javnog priznanja bjelopoljske Opštine, za 2016. godinu, trebala biti dodijeljena gospodinu Velimiroviću, koji je vođen patriotizmom i "Božjom voljom", 16.oktobra, ove godine spriječio državni udar. Ako Paja, postane laureat trećejanuarske nagrade, iskazaćemo zahvalnost čovjeku koji je pokazao i ekološku svijest (bacio oružje u jezero u drugoj državi a ne u našoj, ekološkoj), obradovaćemo rodoljube kojima je jasno da nam je baš četnički vojvoda iz Zubinog Potoka sačuvao narod i državu i razuvjerit sve one koji žive u neznanju da su nam država i premijer bili ugroženi", navodi se u saopštenju.

Grupa građana podsjetila je na riječi Velimirovića nakon potpisivanja sporazuma sa Tužilaštvom:

"Zaslužujem orden da mi se dodijeli, jer sam spasio crnogorski narod i državu, a ne da mi se sudi. Iz patriotskih razloga sam ovo uradio. Da bi se odužio crnogorskom narodu koji je spasio srpsku vojsku. Oni koji znaju istoriju znaju o čemu pričam", izjavio je Velimirović, nakon što je potpisao sporazum sa tužilaštvom.

"Neka ova nagrada bude zamjena za orden koji Paja želi i zaslužuje, zato iskoristimo priliku koja nam se pruža i budimo prvi, budimo ono što jesmo, lideri Sjevera, pokažimo da na pravi način vrednujemo doprinos ovog humaniste i patriote, našem gradu i našoj državi", navodi Srdanović.

Dodaje da ova "skromna nagrada Paji treba da bude samo početak nagrađivanja".

"Očekujmo da će naš svijetli primjer slijediti drugi i da će se Atentatoru, svjedoku spasiocu već izgubljenih izbora, predati makar po jednu nagradu svaki crnogorski grad, a onda mu slijedi i Trinaestojulska, i Oktoih, i pasoš kao časnom-počasnom građaninu. Uz to bi bio red da za Paju odvojimo i jedno parče zemlje uz more, da se ne brukamo, jer biće još izbora", navodi se u saopštenju i predlaže da novčani iznos bude uvećan "primjeren djelu spasioca naše države i premijera".

Bonus video: