Građanska alijansa poziva na protest: Dosta ubijanju civila u Siriji

"Kao mirovno orijentisani pojedinci i organizacije imamo moralnu obavezu da ukažemo na nedopustivo dugu humanitarnu krizu u Siriji, napade na bolnice, ubijanje nedužne djece", kazali su iz Građanske alijanse
8 komentar(a)
Alep, Sirija, Foto: Reuters
Alep, Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2016. 17:16h

Nevladina organizacija Građanska alijansa pozvala je građane i organizacije da im se pridruže na protestu "Dosta ubijanju civila u Siriji" koji sjutra u 9 časova organizuju ispred zgrade Ujedinjenih nacija (UN) zbog stradanja civila u sirijskom gradu Alepu.

"Pozivamo sve građane i organizacije koji žele da iskažu solidarnost i podršku žrtvama da nam se pridruže u mirnom iskazivanju protesta ispred zgrade UN-a u Podgorici. Svjedoci smo ubijanja nedužnih civila u ratu koji se vodi u Siriji i u koji su upletene mnoge zemlje. Kao mirovno orijentisani pojedinci i organizacije imamo moralnu obavezu da ukažemo na nedopustivo dugu humanitarnu krizu u Siriji, napade na bolnice, ubijanje nedužne djece", kazali su iz Građanske alijanse.

Iz ove NVO su dodali da ovim činom žele i da pozovemo UN da efikasnije ispunjava svoju misiju i zaštiti nedužne žrtve u Siriji.

"Takođe, na ovaj način pozivamo i sve države koje imaju vojne i druge interese u Siriji da opseg svojih dejstava usklade sa humanitarnim pravom i ženevskim konvencijama. Očekujemo vas u četvrtak, u 9 časova", rekli su iz Građanske alijanse.

Bonus video: