Komunalna uz asistenciju policije ruši plažni bar na Kamenovu

Kovačevići uredno plaćaju i dobijaju dozvolu od “Morskog dobra” od 2003. godine, iako u javnom preduzeću znaju da je lokal izgrađen 50 metara zapadno od lokcije koja je punu deceniju bila ucrtana u Planu privremenih objekata
315 pregleda 2 komentar(a)
kamenovo plažni bar, Foto: Vuk Lajović
kamenovo plažni bar, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.12.2016. 19:49h

Nadležni će sjutra pokušati da sruše “Zoff Fish’s Bar” na plaži Kamenovo, vlasništvo braće Zorana i Dejana Kovačevića.

Komunalna akcija zakazala je akciju, nakon što je dobila saglasnost od budvanke policije da će asistirati.

Kovačevići i njihovi prijatelji spriječili su nadležne da sruše bar u prošli ponedjeljak.

Komunalna policija je donijela rješenje o rušenju, jer bar nema dozvolu za rad, niti ga ima u Planu privremenih objekata “Morskog dobra”.

Kovačevići su podnijeli žalbu Upravnom sudu na rješenje glavnog administratora Opštine Budva kojim je potvrđeno ranije rješenje Komunalne policije da se bar sruši.

Kovačevićima je krajem 2015. istekao ugovor kojim su se obavezali da će sami ukloniti plažni bar, ili će to u suprotnom učiniti “Morsko dobro”.

To javno preduzeće nije srušilo bar, već su obavezu prebacili na inspekciju.

U pozadini cijele priče nalazi se i spor oko zemljišta na kome se nalazi plažni bar.

Kovačevići uredno plaćaju i dobijaju dozvolu od “Morskog dobra” od 2003. godine, iako u javnom preduzeću znaju da je lokal izgrađen 50 metara zapadno od lokcije koja je punu deceniju bila ucrtana u Planu privremenih objekata.

I Opština Budva je davala dozvole za rad, iako je znala da se pomenuti objekat ne nalazi na parceli predviđenoj Planom privremenih objekata.

Kovačevići su od neuglednog dijela obale napravili mjesta za odmor, kako tvrde na državnoj imovinu.

Geometri su međutim utvrdili da je lokal podignut na zemlji staromještanske porodice Mitrović, koja je pomenutu parcelu još prije tri godine prodala i o tome obavijestila Kovačeviće.

Bonus video: