Ambasada SAD donirala četiri vozila mobilnim jedinicama Uprave carina

Tokom prethodnih nekoliko godina, EXBS program je donirao više od četiri miliona dolara pomoći u vidu obuke i opreme za jačanje bezbjednosti crnogorskih granica, kontrolu izvoza i sprječavanje širenja oružja za masovno uništenje
6 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2016. 16:18h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, preko Programa za kontrolu izvoza i bezbjednost granice (EXBS), donirala je četiri vozila mobilnim jedinicama Uprave carina Crne Gore.

Predajući vozila ukupne vrijednosti 110.000 dolara delegaciji Uprave carina, američka ambasadorka u Crnoj Gori Margaret En Uehara rekla je da je cilj donacije da pomogne Vladi Crne Gore da unaprijedi kapacitete za borbu protiv nelegalne trgovine.

Tokom prethodnih nekoliko godina, EXBS program je donirao više od četiri miliona dolara pomoći u vidu obuke i opreme za jačanje bezbjednosti crnogorskih granica, kontrolu izvoza i sprječavanje širenja oružja za masovno uništenje.

"Donacija četiri transportna vozila pomoći će našim partnerima iz mobilnih jedinica Uprave carina da još efikasnije reaguju i van graničnih prelaza", navodi se u saopštenju ambasade SAD.

Galerija

Bonus video: