Najavili pojačane aktivnosti na suzbijanju vanpijačne prodaje na Stočnoj pijaci

"Ovim aktivnostima, pored sprečavanja sive ekonomije, štiti se zdravlje životinja i sprečava zaraza drugih životinja od onih koje nemaju dokaz o zdravstvenom statusu. Ujedno se štiti zdravlje stanovništva od bolesti i zaraza”
173 pregleda 1 komentar(a)
Stočna pijaca Podgorica, Foto: Darko Saveljić
Stočna pijaca Podgorica, Foto: Darko Saveljić
Ažurirano: 09.12.2016. 13:00h

Nadležne službe će od ponedjeljka, 12. decembra, pooštriti kontrolu i pojačati primjenu svih mjera na suzbijanju vanpijačne prodaje u cjelini, a posebno prometovanje stoke van Stočne pijace u Podgorici.

To je dogovoreno na sastanku predstavnika preduzeća "Tržnice i pijace" sa Veterinarskom upravom, Upravom policije, Komunalnom inspekcijom i Komunalnom policijom.

"Ovim aktivnostima, pored sprečavanja sive ekonomije, štiti se zdravlje životinja i sprečava zaraza drugih životinja od onih koje nemaju dokaz o zdravstvenom statusu. Ujedno se štiti zdravlje stanovništva od bolesti i zaraza”, saopšteno je iz PG biroa.

Sastanak je, kako je saopšteno, održan na inicijativu preduzeća “ Tržnice i pijace“, koje već duže vrijeme pokušava da riješi problem vanpijačne prodaje oko Stočne pijace i drugih pijaca, gdje se vrši nelegalni promet robe.

Na sastanku je, između ostalog, zaključeno da Uprava policije obezbijedi pojačan nadzor i kontrolu nelegalnog prevoza stoke na putnim pravcima koji vode prema Podgorici, odnosno Stočnoj pijaci, a posebno u pazarnim danima, ponedjeljkom i četvrtkom.

"Shodno zaključku pomenutih organa o jačanju, dosljednoj i efikasnoj primjeni pozitivnih zakonskih propisa, nadležne službe će već od ponedjeljka, 12. decembra pooštriti kontrolu i pojačati primjenu svih mjera na suzbijanju vanpijačne prodaje u cjelini, a posebno prometovanje stoke van pijačnog objekta", saopšteno je iz PG biroa.

Vlasnik farme magaraca u Martinićima Darko Saveljić više puta je apelovao na nadležne da regulišu prodaju stoke van Stočne pijace u Podgorici.

Bonus video: