Simović će reći ko je pušio o trošku države?

Bivši ministar Petar Ivanović više od godinu i po odbija da odgovori ko je službenom karticom Ministarstva, još u martu 2015. godine, kupio 10 kutija cigarilosa za 48 eura
7 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Luka Zeković
Milutin Simović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.12.2016. 19:56h

Novi ministar poljoprivrede Milutin Simović obećao je da će odgovoriti na pitanje - ko je pušio o trošku države.

Iz tog resora juče je saopšteno da je Simović “dao nalog službama Ministarstva da pripreme cjelovitu informaciju sa svim relevantnim činjenicama”, najkasnije do 14. decembra.

“Nakon što se ministar Simović upozna sa traženom informacijom i činjenicama u vezi sa ovim slučajem, bićete upoznati sa informacijama koje su predmet vašeg interesovanja, kao i sa aktivnostima koje će biti preduzete tim povodom, u skladu sa zakonom”.

Bivši ministar Petar Ivanović više od godinu i po odbija da odgovori ko je službenom karticom Ministarstva, još u martu 2015. godine, kupio 10 kutija cigarilosa za 48 eura.

Ni njegov nasljednik Budimir Mugoša nije to učinio za nekoliko mjeseci ministrovanja.

Agencija za slobodan pristup informacijama već sedam mjeseci ignoriše žalbu “Vijesti”, podnesenu zbog odbijanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da odgovori na pitanje ko je trošio državne pare za kupovinu cigarilosa.

“Vijesti” više od godinu i po svakog četvrtka objavljuju tekst pod naslovom “Ko je pušio o trošku države?”, želeći da ukažu na ćutanje Ministarstva i kršenje Zakona.

Glavni inspektor za budžet Milovan Vujović ranije je utvrdio da je “ovlašćeno lice” vratilo pare u budžet dan nakon kupovine cigarilosa.

U dokumentu u koji su “Vijesti” imale uvid ne piše, međutim, ko je vratio pare.

Bonus video: