Sjutra startuje drugi krug prijava za stručno osposobljavanje

Prijavljivanje se vrši preko portala eUprave, a pravo da učestvuju u drugom krugu imaju visokoškolci koji su prijavljeni, a nijesu dobili poslodavca u prvom krugu
77 pregleda 0 komentar(a)
Zavod za zapošljavanje, Foto: TV Vijesti
Zavod za zapošljavanje, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 08.12.2016. 14:57h

Drugi krug prijava za Program stručnog osposobljavanja lica sa visokim obrazovanjem počeće sjutra i trajaće do utorka, saopšteno je iz Koordinacionog tima za njegovu implementaciju.

Navodi se da se drugi krug organizuje zbog velikog broja zahtjeva korisnika koji nijesu dobili poslodavca i upražnjenih mjesta u okviru Programa.

Prijavljivanje se vrši preko portala eUprave, a pravo da učestvuju u drugom krugu imaju visokoškolci koji su prijavljeni, a nijesu dobili poslodavca u prvom krugu.

U prvom krugu je oglašeno 9.165 mjesta od čega u privatnom sektoru 5.342, a u javnom 3.824 mjesta.

"Pravo na stručno osposobljavanje u prvom krugu ostvarilo je 3.189 visokoškolaca", kaže se u saopštenju Koordinacionog tima.

Rezultati Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2016/2017. godinu objavljeni su na Portalu eUprave i sajtovima Ministarstva prosvjete, Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Uprave za kadrove.

Bonus video: