Četvrti "Svetac" stiže iz Koreje?

Tročlana delegacija Barske plovidbe navodno je otputovala u Koreju , gdje će pregledati taj 23 godine stari brod koji je trenutno na „pol poziciji“ da postane četvrti po redu trajekt koji će ponijeti ime „Sveti Stefan“
154 pregleda 26 komentar(a)
Brod, Foto: Shipspotting
Brod, Foto: Shipspotting
Ažurirano: 06.12.2016. 16:31h

Feribot “Seo Kyung Island“ najizgledniji je kandidat za ulazak u flotu kompanije Barska plovidba i obnovu trajektne linije Bar- Bari, saznaju “Vijesti“ u dobro upućenim krugovima bliskim menadžmentu te firme.

Tročlana delegacija Barske plovidbe navodno je otputovala u Koreju , gdje će pregledati taj 23 godine stari brod koji je trenutno na „pol poziciji“ da postane četvrti po redu trajekt koji će ponijeti ime „Sveti Stefan“.

Linija Bar-Bari-Bar praktično je ukinuta minulog vikenda kada se iz Italije u matičnu luku posljednji put vratio aktuelni feribot „Sveti Stefan II“. Veteran star 43 godine je u tehnički jako lošem stanju zbog čega mu klasifikaciono društvo Bureau Veritas nije željelo obnoviti takozvanu klasu, odnosno izdati tehničko svjedočanstvo o sposobnosti za plovidbu u narednih pet godina.

Feribot “Seo Kyung Island“ izgrađen je 1993. u brodogradilištu Union Naval de Levante u Valensiji. Trajekt od 10.473 bruto-tone dug je 117, širok 21, a gaz mu iznosi 5,4 metara. Ekonomskom brzinom od 16 čvorova pokreću ga dva MAN dizel motora ukupne snage 7.174 konja. Brod može da primi do 880 putnika o kojima brinu 34 člana posade. Može se ukrcati maksimalno do 230 automobila.

Bonus video: