Stijepović otvorio rekonstruisanu ulicu: Potrošeno oko 860 hiljada

Stijepović je kazao da su tokom ove godine asfaltirali oko 43 kilometra puteva u gradu i prigradskom dijelu
75 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2016. 14:11h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović otvorio je danas rekonstruisanu Ulicu Radosava Burića, za čiju obnovu je utrošeno oko 860.000 eura.

Kompletna rekonstrukcija ulice, duge jedan kilometar, podrazumijevala je izgradnju nove fekalne, atmosferske, vodovodne i tk kanilizacije i potpuno nove rasvjete.

Stijepović je kazao da je Grad dobio modernu i kvalitetno izvedenu saobraćajnicu, koja će poboljšati kvalitet saobraćaja i doprinijeti boljoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Radi poboljšanja bezbjednosti saobraćaja, kako za vozila tako i za pješake, kolovozna traka je širine sedam metara, a obostrani trotoari širine po tri metra sa trećim trakama na raskrsnicama sa Ulicom 27. marta i Ulicom Vojislavljevića”, kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević.

Stijepović je kazao da su tokom ove godine asfaltirali oko 43 kilometra puteva u gradu i prigradskom dijelu, dok su na području Lješanske nahije, Kuča, Pipera i Malesije probili 47 kilometara putnih pravaca i osposobili ih za upotrebu.

Do kraja ove sedmice bi, kako je naveo, trebalo da počnu radove na zatvaranju jednog od dva vaterpolo bazena u SC “Morača”, što će koštati oko dva miliona eura.

Stijepović je kazao da će uskoro raspisati i tender za osavremenjavanje javne rasvjete na prigradskom području, čija će procijenjena vrijednost iznositi preko 6, 7 miliona eura.

“ ...Možemo da kažemo da sve ono što smo planirali kao kapitalne investicije iz gradskog budžeta, radimo planiranom dinamikom...Sredstva imamo u budžetu za narednu godinu da intenzivnije nastavimo realizaciju kapitalnih investicija”, kazao je Stijepović.

Galerija

Bonus video: