Caritas za Dan volontera pokrenuo humanitarnu akciju

Sanja Rakić, PR menadžer Caritasa je istakla da se u Caritasu ovakvim akcijama želi poboljšati društveno okruženje “kako bi stvorili pogodniju atmosferu za dalji razvoj volonterizma”
87 pregleda 0 komentar(a)
Volonteri Bar, Foto: Radomir Petrić
Volonteri Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 06.12.2016. 11:32h

Povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, Caritas Barske nadbiskupije pokrenuo je akciju "Dajmo stvarima nove vrijednosti" koju je danas promovisao na Trgu Vladimira i Kosare uz pomoć volonterskog tima Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole. Riječ je o prikupljanju odjeće i obuće za porodice u stanju socijalne potrebe ili slabijeg imovinskog stanja na području ove opštine.

"Građani stvari mogu dostaviti do desetog decembra u prostorije Caritasa Barske nadbiskupije svaki dan od 08:00-15:30. Sjutra, u srijedu sedmog decembra od 10:00-13:00 biće postavljena i dva štanda u gradu, jedan kod vešeraja "Mondo Bianco" preko puta OŠ “Blažo Jokov Orlandić”, a drugi kod Srednje stručne škole. Ukoliko neko želi da umjesto garderobe ili obuće donira stari namještaj ili tehniku, može pozvati na telefon 067 473 976, kako bi tim ove akciju organizovao transport", rekla je za “Vijesti” Sanja Rakić, PR menadžer Caritasa.

Ona je istakla da se u Caritasu ovakvim akcijama želi poboljšati društveno okruženje “kako bi stvorili pogodniju atmosferu za dalji razvoj volonterizma”.

Bonus video: