Pošta građanima uzima dodatnih 25 centi jer skuplja donaciju za Crveni krst

Iz Pošte navode da se sredstva za vrijeme trajanja manifestacija prikupljaju tako što se na pošiljku lijepi posebna markica koju izdaje CKCG
113 pregleda 11 komentar(a)
Pošta Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pošta Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.12.2016. 18:50h

Korisnici usluga Pošte Crne Gore do 6. decembra će morati da plate dodatnih 0,25 eura, na ime donacije Crvenom krstu (CKCG).

Čitateljka “Vijesti” iz Podgorice ispričala je da je željela da pošalje preporučenu pošiljku, ali joj je navodno rečeno da mora da plati dodatnih 25 centi jer su 29. novembra počeli Dani Crvenog krsta. Ona kaže da je odbila da plati, smatrajući da je u pitanju iznuda i navodeći da je na njoj da izabere kojoj će dobrotvornoj organizaciji uplatiti novac.

Iz Pošte su kazali da je prema Zakonu o CKCG i Pravilniku o načinu obračuna i naplate sredstava u korist CKCG, pored ostalog utvrđena obaveza Pošte da obračuna i naplatu sredstava u korist te organizacije.

Pojasnili su da se naplaćuje 50 odsto nominalne vrijednosti poštanske marke za pošiljke druge stope težine u unutrašnjem saobraćaju, izuzev novina i časopisa.

“Ovako definisana obaveza podrazumijeva da svi korisnici poštanskih usluga prilikom predaje pošiljaka u poštama, iste opreme posebnom markicom čija je cijena 0,25 eura“.

Iz Pošte navode da se sredstva za vrijeme trajanja manifestacija prikupljaju tako što se na pošiljku lijepi posebna markica koju izdaje CKCG.

Bonus video: