Šundić ide sa TVCG i vraća se u Radio?

Kadija bila v.d. direktorice televizije, a nakon isteka polugodišnjeg mandata na to mjesto je doveden Šundić
216 pregleda 6 komentar(a)
Andrijana Kadija, Božidar Šundić, Foto: Arhiva Vijesti
Andrijana Kadija, Božidar Šundić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.12.2016. 08:54h

Vršilac dužnosti (v.d.) direktora Televizije Crne Gore (TVCG) Božidar Šundić najvjerovatnije više neće obavljati tu funkciju.

Više nezvaničnih izvora “Vijesti” tvrdi da će ponovo biti urednik Radija '98, nakon zvaničnog stupanja Andrijane Kadije na mjesto v.d. generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Savjet RTCG postavio je većinom glasova Kadiju, nakon što je na isti način u srijedu razriješio Rada Vojvodića te dužnosti.

On je smijenjen sa šest glasova za, tri protiv i jednog uzdržanog.

Šundić juče nije želio da komentariše infromacije o vraćanju u radio, a slično je postupila i Kadija.

Ona je juče kazala “Vijestima” da joj još uvijek nije uručeno rješenje za novo radno mjesto, zbog čega ne može komentarisati kadrovska pitanja.

Ona očekuje da će to rješenje dobiti u ponedjeljak.

Vojvodić je ranije postavio Kadiju na mjesto v.d. direktorice TVCG, a nakon isteka polugodišnjeg mandata na to mjesto doveo je Šundića.

Potpredsjednik Savjeta RTCG Nikola Vukčević neposredno prije smjene optužio je Vojvodića da Kadiji nije produžio mandat, jer je “radila dobro”.

“Imali smo značajno poboljšanje informativnog programa tokom predizborne kampanje. Međutim, ženi koja je odgovorna za to nije produžen mandat, već je doveden neko drugi na to mjesto, uprkos preporuci Savjeta da se nastavi takav kurs TVCG. I sada imamo uočljivi pad kvaliteta informative”.

Vojvodić je tada kazao da nije bio zadovoljan Kadijom, jer su joj novinari odbijali zadatke, a nakon razrješenja označio ju je odgovornom za njegovu smjenu.

Šundić je više puta na sjednicama ponovio da se ne smatra krivim za pad kvaliteta informative, jer se na uredničkim mjestima nalaze isti ljudi koje je dovela Kadija.

“Ja im se ne miješam u posao”, kazao je Šundić .

Savjet nije prihvatio Šundićevo obrazloženje, i smatrali su da ima velikog uticaja na rad informative.

Više nezvaničnih izvora iz RTCG smatraju da Kadija nije odgovarala vladajućoj partiji kao direktorica TVCG.

Vukčević: Nijesam pričao sa novinarima, glasanje bilo tajno

Vukčević je juče kazao da nije potvrdio nikome da je glasao za smjenu Vojvodića.

"Glasao sam za raspravu o razrješenju generalnog, dok je glasanje bilo tajno".

"Vijesti" su juče objavile da su prema nezvaničnim informacijama, pored Vukčevića, za Vojvodićevu smjenu glasali predsjednik Savjeta Vladimir Pavićević, Dragana Tripković, Goran Đurović i Milan Radović.

Razrješenje je predložio Đurović, jer je Vojvodić navodno nanio veliku štetu RTCG poništenjem konkursa za direktora TVCG, ali i zbog privremenog ukidanja emisije "Replika" bez saglasnosti Savjeta i niza neostvarenih zaključaka tog tijela.

Bonus video: