Ko je pušio o trošku države?

Bivši ministar poljoprivrede Ivanović i njegov nasljednik Mugoša nisu željeli da saopšte ko je državnim parama kupio cigarilose...
78 pregleda 0 komentar(a)
Petar Ivanović, Budimir Mugoša, cigarilosi, Foto: Vijesti online
Petar Ivanović, Budimir Mugoša, cigarilosi, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 01.12.2016. 18:08h

Agencija za slobodan pristup informacijama već sedam mjeseci ignoriše žalbu "Vijesti", podnesenu zbog odbijanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da odgovori na pitanje ko je trošio državne pare za kupovinu cigarilosa.

Platna kartica zloupotrijebljena je 28. marta prošle godine kada je, još nepoznata osoba, platila 48 eura za 10 kutija cigarilosa "toscanello aroma caffe".

Agencija, suprotno zakonu, ignoriše žalbu na posljednje rješenje Ministarstva, predato “Vijestima” dok je na čelu resora bio Petar Ivanović.

On je u više navrata odbio da odgovori na pitanje ko je pušio o trošku države, uprkos brojnim zahtjevima upućenim u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama.

Tvrdio je i da su "Vijesti" već imale uvid u te informacije.

To, između ostalog, piše u obrazloženju rješenja o odbijanju zahtjeva za slobodan pristup informacijama, kojim su “Vijesti” prije više od godinu tražile uvid u ugovor sa “Jugopetrolom” o korišćenju službene platne kartice.

I Ivanović nasljednik u Ministarstvu poljoprivrede Budimir Mugoša odbio je da odgovori na pitanje - ko je pušio o trošku države, uz obrazloženje da nema vremena da se time bavi.

“Vijesti” su juče isto pitanje uputile i novom ministru poljoprivrede Milutinu Simoviću.

“Vijesti” više od godinu i po svakog četvrtka objavljuju tekst pod naslovom "Ko je pušio o trošku države?”, želeći da ukažu na ćutanje Ministarstva i kršenje Zakona.

Glavni inspektor za budžet Milovan Vujović ranije je utvrdio da je "ovlašćeno lice" vratilo pare u budžet dan nakon kupovine cigarilosa.

U dokumentu u koji su "Vijesti" imale uvid ne piše, međutim, ko je vratio pare.

Ivanović je ljetos taj slučaj povezao sa “roditeljem dvoje djece” i sa “šesnaestogodišnjim nastojanjem da se dobije dijete”, istakavši da stavlja tačku na taj slučaj.

Bonus video: