Pušten u rad novi skener u Opštoj bolnici u Beranama

Direktor Opšte bolnice dr Budimir Dabetić je naglasio da se kvalitet zdravstvene zaštite diže na veći nivo i najavio ubrzo otvaranje odjeljenja za prosekturu u ovoj bolnici
465 pregleda 2 komentar(a)
skener Opšta bolnica Berane, Foto: Tufik Softić
skener Opšta bolnica Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 07.12.2018. 12:15h

Novi skener u Opštoj bolnici u Beranama, vrijednosti oko 330.000 eura, pušten je u rad.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je najavio nova ulaganja od 350.000 eura za nabavku opreme za ovu zdravstvenu ustanovu na sjeveru Crne Gore.

"Vlada je opredijelila 11,8 miliona eura za sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori u cilju ravnomjernog regionalnog razvoja kada je zdravstvo u pitanju i kako bi građani dobijali usluge u mjestu stanovanja", kazao je Hrapović.

Direktor Opšte bolnice dr Budimir Dabetić je naglasio da se kvalitet zdravstvene zaštite diže na veći nivo i najavio ubrzo otvaranje odjeljenja za prosekturu u ovoj bolnici.

Gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić se nada da bi ova zdravstvena ustanova mogla postati centar za sjever države.

"Mi zagovaramo da ova bolnica bide klinički centar za sjever Crne Gore, čime bi se dala podrška Kliničkom centru u Podgorici, a da istovremeno građani dobiju bolju zdravstvenu uslugu. Nadam se da će Vlada donijeti odluku da ova bolnica postane Klinički centar za sjever i ovaj region", kazao je Šćekić.

Galerija

Bonus video: