CDT: Građani Podgorice traže uređenje trotora, parkova, rasvjete...

"Nadamo se da će gradske vlast i ove godine učiniti dodatan napor da ovi predlozi postanu dio kvalitetnijeg ambijenta za život građana", kazali su iz CDT-a
0 komentar(a)
Zagorič, Foto: CDT
Zagorič, Foto: CDT
Ažurirano: 01.12.2016. 12:34h

Građani Podgorice su na javnoj tribini, putem društvenih mreža i u programu radija Titograd dostavili oko 50 predloga šta bi Glavni grad iz lokalnog budžeta trebalo da finansira u 2017. godini, saopšteno je iz CDT-a.

CDT je u okviru inicijative “Tvoj grad, tvoj novac, tvoj izbor” informisao građane o procesu kreiranja budžeta i omogući im da daju predloge gdje bi sredstva Glavnog grada trebalo usmjeriti u narednoj godini.

Predlozi građana, koje je CDT dostavio Sekretarijatu za finansije, se uglavnom odnose na uređenje javnih prostora, trotoara, javne rasvjete, zelenih površina i sličnih inicijativa (Predloge možete pogledati na: https://www.cdtmn.org/2016/11/30/ovo-su-predlozi-gradana-za-bolju-pg/).

"Nadamo se da će gradske vlast i ove godine učiniti dodatan napor da ovi predlozi postanu dio kvalitetnijeg ambijenta za život građana. Takođe, očekujemo da lokalna samouprava u 2017. godine redovno izvještava građane o realizaciji dostavljenih predloga. Imajući razumjevanje za često ograničena sredstva koja za ovu vrstu aktivnosti stoje na raspolaganju Glavnom gradu pozivamo lokalnu vlast, sve odborničke klubove, zainteresovane predstavnike civilnog društva, biznisa i medija da što snažnije podrže ovu našu inicijativu kako bi se u budžetu Podgorice za 2017. godinu našlo što više predloga građana", kazali su iz CDT-a.

Bonus video: