Kadija v.d. direktora RTCG, Savjet smijenio Vojvodića

"Nemojmo da gajimo bajku da na Javni servis nema političkih pritisaka. Ne samo političkih nego interesnih grupa, pojedinaca čak i na vas, čak i na mene"
0 komentar(a)
Rade Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Rade Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.11.2016. 18:16h

Dugogodišnja novinarka TVCG Andrijana Kadija obavljaće funkciju vršioca dužnosti direktora Radio Televizije Crne Gore, odlučio je Savjet RTCG.

Za izbor Kadije glasalo je šest čalanova Savjeta, dok su dva bila protiv.

Savjet je prethodno dužnosti razriješio generalnog direktora Rada Vojvodića.

Za razrješenje Vojvodića glasalo je pet članova, tri su bila protiv, a jedan uzdržan.

Savjeta RTCG predložio je da se raspravlja o smjeni Vojvodića, nakon što je poništen konurs za direktora TVCG.

Vojvodić je tokom današnje rasprave kazao da je poništio konkurs za izbor direktora TVCG, kako se ne bi neko žalio, što bi dodatno produžilo postupak.

"Meni je sugerisano da poništim konkurs da se neko ne bi žalio, a žalio bi se pa bi se to oteglo. To je bilo najbezbolnije, a zakonsko rješenje. O novinarima vrlo mogu da dajem precizne stavove kao što mogu da dam oko Nevenke Ćirović, mislim da ona loše radi svoj posao, da to nije dobra emisija, da ona nije za prime time termin i to je moj stav", rekao je Vojvodić

Bivši generalni direktor RTCG dao je ocjenu i za ostale novinare.

"Ne treba žaliti ni za jednim novinarom ni u ovoj ni u drugoj kući jer ih nema previše dobrih. Nisam ih upoznao, mogu ih sve častiti ručak danas, a da previše para ne potrošim. Na današnji dan to je poražavjuća činjenica upravo zbog negativne selekcije".

Vanredno stanje u Javnom servisu traje već godinu kaže Vojvodić, odnosno od kada se kako je rekao politički dogovarala smjena bivše direktorice Radojke Rutović.

"Ja sam za njenu ostavku čuo u dnevniku i kako me obavijestila toliko me i cijenila vjerovatno. I tada su bili politički pritisci i sada su politički pritisci i uvijek su politički pritisci. Nemojmo ovdje da gajimo bajku da na Javni servis nema političkih pritisaka. Ne samo političkih nego interesnih grupa, pojedinaca čak i na vas, čak i na mene".

Vojvodić je rekao da je Javni servis izvukao i iz programskih i iz finansijskih dubioza , te da na današnji dan nemaju dug, osim prema Radio-difuznom centru.

Bonus video: