Vojvodiću se smiješi kazna, ali mu se fotelja ne drma

Član Savjeta Goran Đurović kazao je juče “Vijestima” da ne očekuje da će većina članova podržati njegov predlog da se Vojvodić smijeni, ali da će “vjerovatno biti neke sankcije”
6 komentar(a)
Rade Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Rade Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.11.2016. 06:32h

Savjet RTCG danas će raspravljati o povjerenju generalnog direktora Rada Vojvodića, ali je gotovo izvjesno da on neće biti smijenjen.

Član Savjeta Goran Đurović kazao je juče “Vijestima” da ne očekuje da će većina članova podržati njegov predlog da se Vojvodić smijeni, ali da će “vjerovatno biti neke sankcije”. Đurović je na prošloj sjednici Savjeta predložio da se raspravlja o smjeni Vojvodića, nakon što je poništen konurs za direktora TVCG.

Vojvodić je poništio konkurs zbog navodne “tehničke greške” u tekstu, koja se odnosi na neophodnu stručnu spremu.

Većina prisutnih članova na prošloj sjednici Savjeta, kojoj nije prisustovao Vojvodić, saglasila se da to nije bio dovoljan razlog za poništenje konkursa i da je to urađeno jer kandidatkinja Sonja Drobac nije imala potrebnu stručnu spremu.

Đurović je tada ocijenio da je Vojvodić time nanio ogromnu štetu RTCG-u.

Savjet bi danas trebalo da zauzme stav o poništenju konkursa i informativnom programu.

Na konkurs za direktora TVCG, pored Drobac, prijavili su se novinari Marko Milačić, Andrijana Kadija, Sabrija Vulić, Mladen Đuretić, Časlav Vujotić i Dragan Cvijović. I. Č.

Bonus video: