Pružni prelaz u Srpskoj je sada ispravan

„Ekipe održavanja su bile cijelo poslijepodne na prelazu i sačekale da voz prođe, te utvrdile da je putni prelaz ispravan i da u njegovom funkcionisanju ne postoji smetnja“, saopšteno je iz ŽICG
2 komentar(a)
voz Srpska pružni prelaz, Foto: Youtube screenshot
voz Srpska pružni prelaz, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 26.11.2016. 21:21h

Pružni prelaz Cijevna u blizini preduzeća „Kips“ je ispravan, saopšteno je iz Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG).

Na društvenim mrežama se prethodnih dana pojavio video-zapis, na kojem se može vidjeti da voz u punoj brzini prelazi pored putnog prelaza Cijevna. Građani su tvrdili da svjetlosna signalizacija na ovom prelazu nije u funkciji.

Nadležni iz ŽICG su bili prije dvije večeri na ovom prelazu i utvrdili da je ispravan.

„Ekipe održavanja su bile cijelo poslijepodne na prelazu i sačekale da voz prođe, te utvrdile da je putni prelaz ispravan i da u njegovom funkcionisanju ne postoji smetnja“, saopšteno je iz ŽICG.

Trenutno na teritoriji Podgorice, prema evidenciji Željezničke infrastrukture, u funkciji nisu putni prelazi Morača i Bistrica. Za opravku tih putnih prelaza je, prema navodima iz ŽICG, u toku tenderska procedura za nabavku nedostajućih djelova.

Iz ŽICG, su naveli da u slučajevima kad je putni prelaz u kvaru, bezbjednost učesnika u saobraćaju nije ugrožena, jer se mašinovođi ispostavlja nalog koji ga obavezuje na zaustavljanje voza ispred putnog prelaza.

“Kada se mašinovođa uvjeri da je putni prelaz slobodan, nakon toga nastavlja vožnju”, saopšteno je iz tog preduzeća.

Bonus video: