Otvorena rekonstruisana biblioteka OŠ „Drago Milović“ u Tivtu

“Želimo da ulažemo u mlade ljude zato što smatramo da je znanje ipak najjači kapital grada, ali i svega onoga što nas u daljem razvoju lokalne zajednice očekuje"
419 pregleda 0 komentar(a)
OŠ "Drago Milović", Foto: Siniša Luković
OŠ "Drago Milović", Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.11.2016. 14:41h

Prigodnom poetskom večeri nazvanom „U početku bješe riječ“, preksinoć je zvanično inaugurisana rekonstruisana i uređena glavna biblioteka Osnovne škole „Drago Milović“ u Tivtu. Prisutne među kojima je bila i gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević, pozdravila je direktorica škole, profesorica Ružica Lazarević, istakavši da “riječi pokreću energiju koja u sebi krije veliku moć, pa su i nas večeras one povezale“.

“Donacija koju je obezbjedila kompanija “Adriatic marinas-Porto Montenegro” od preko 5 hiljada eura, oplemenila je biblioteku, dala joj dušu i pretvorila je u višenamjenski multimedijalni prostor”, kazala je Lazarević precizirajući da je kompletno uređena i osvježena prostorija opremljena novim namještajem, policama za knjige, televizorom, portretima i citatima značajnih umjetnika, pisaca i naučnika, te upotpunjena novim naslovima knjiga.

Ona je podsjetila da Porto Montenegro kontinuirano podržava tivatske škole, naglašavajući veliku donaciju te kompanije kojom je prošle godine uređen objekat područnog odjeljenja OŠ “Drago Milović” u Donjoj Lastvi, do višestrukih donacija nove informatičke opreme.

“Želimo da ulažemo u mlade ljude zato što smatramo da je znanje ipak najjači kapital grada, ali i svega onoga što nas u daljem razvoju lokalne zajednice očekuje. Nama je satisfakcija što vidimo da je biblioteka dobila novi duh i nadamo se da će ovo biti mjesto susreta, rađanja novih prijateljstava, ali i konzumacije knjige kao jednog od najbitnijih faktora u formalnom, ali i neformalnom obrazovanju“, rekla je PR kordinator u kompaniji „Adriatic Marinas“, Kristina Škanata kojoj je direktorica Lazerević uručila zahvalnicu i prigodan poklon -umjetničku sliku, rad slikara Ivana Kneževića.

Uz gitarsku pratnju Nikole Trtice, učenici su recitovali stihove svojih i pjesama raznih pjesnika, među kojima i poetske uradke ministra kulture Pavla Goranovića. On se , kako je rečeno, nije mogao odazvati pozivu da prisustvuje otvaranju rekonstruisane školske biblioteke, ali je zato Goranović poslao pokoon-paket u kome su enciklopedije, atlasi, etnografske i razne druge knjige koje će svoje mjesto naći na policima biblioteke tivatske škole.

Bonus video: