Herceg Novi: Praznik mimoze u znaku pučkih fešti

Tokom Praznika mimoze biće organizovan Dan picigina na plaži na staroj Banji u Igalu, kao i druge sportske priredbe
73 pregleda 1 komentar(a)
Praznik mimoze, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Praznik mimoze, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.11.2016. 14:48h

Praznik mimoze koji se od prošle godine profiliše kao dominantno pučaka i zabavna fešta, ove godine otvoriće pjevač Toni Cetinski, saopštio je danas Stevan Koprivica direktor JUK Herceg fest koji je producent i organizator Praznika koji na hercegnovskoj rivijeri se održava 48 put.

Praznik će početi abrumom 28. januara, za kada je planirano da povorka sa performerima prodefiluje od od Igala do Trg Nikole Đurkovića gdje će biti postavljena lutka Karneval. Zašto je kriv ovogodišnji Karneval odlučivaće Novljani ostavljajući “optužbe” u kutijama na Trgu.

U petak veče, 3. februara Gradska muzika, Mažoretke, trombonjeri, maskirane grupe, glumci, vatromet uveseljavaće mještane i goste od Igala do centra grada, gdje će u 21 sat početi koncert Tonija Cetinskog.

I ove godine, u mjestima duž hercegnovske rivijere biće organizovan najmasovniji program Fešta od mimoze, ribe i vina, koji je prethodnih godina znao da privuče 20 hiljada posjetilaca. Fešta sa ribom i vinom biće organizovana i na Škveru.

Planirana su tri maskenbla za odrasle na kojima će goste zabavljati, Jelena Rozga, Danijela Martinović, klapa Stari kapetan, Boka bend i Toć, hercegnovska Gradska muzika i Mjesna muzika Đenovići.

Ove godine u okviru 48. Praznika mimoze biće održani trodnevni programi Dani Beograda i Dani Francuske u kojima će gosti predstaviti nekio od kulturnih progrma, organizovati gastro večeri . Uz konstataciju da žele da pokažu kosmopolitnost manifestacije, Koprivica je kazao da za naredne Praznike namjeravaju da prirede i Dane Madžarske, Austrije…

Izložbe cvijeća kojom je najavljivan početak Praznika ove godine neće biti organozovana, već će se u hotelu Vojvodina birati najljepši cvijetni aranžman. Novi program koji je lani pobrao sve simpatije i pohvale Dječija cvijetna povorka, biće organizovana i ove godine.

Na zatvaranju praznika, kada će biti spaljen Karneval- krivac za sve nedaće koje su Novljane zadesile u ovoj godini, nastupiće Željko Samardžić.

Tokom Praznika mimoze biće organizovan Dan picigina na plaži na staroj Banji u Igalu, kao i druge sportske priredbe.

Praznik mimoze koštaće 220 hiljada eura, koja će biti obezbjeđena iz budžeta Opštine i TO grada. Nadaju se da će, a na tome se već radi, i sponzori učestvovati u finasiranju manifestacije.

Bonus video: