U Igalu održana dječija međunarodna Olimpijada školica sporta

Djeca su se, podijeljena po uzrasnim kategorijama, takmičila u tri discipline: sprint, trčanje četvoronoške oko čunjeva i poligon spretnosti.
161 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2016. 13:19h

Međunarodna dječija Olimpijada školica sporta, na kojoj je učestvovalo oko 550 mališana od 3 do 12 godina iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, održana je u Sportskom centru Igalo.

Djeca su se, podijeljena po uzrasnim kategorijama, takmičila u tri discipline: sprint, trčanje četvoronoške oko čunjeva i poligon spretnosti. Organizator ove sportske manifestacije je Univerzalna školica sporta (UŠS) "Jump" iz Herceg Novog,

Cilj Dječije Olimpijade je promocija fizičke aktivnosti u što ranijem uzrastu.

"To je od izuzetne važnosti, jer se zna da je napredak motoričkih sposobnosti koji se postigne za jedan mjesec u predškolskom uzrastu jednak onome što se postigne kasnije za godinu",, kaže dr Stevo Popović dekan Fakulteta fizičke kulture Nikšić koji je svečano otvorio manifestaciju u Igalu.

Najbrojnija je bila ekipa iz Mostara iz kluba "Sport talent",sa kojim domaćini iz Univerzalne škole sporta "Jump" imaju višegodišnju dobru saradnju.

"Ovo je za djecu doživljaj koji će prepričavati mjesecim", kaže Mario Glibić direktor školice koja okuplja 330 polaznika.

Milutin Govedarica predsjednik UŠS "Jump", ističe da je na takmičenju učestvovalo i oko 70 mališana iz Herceg Novog.

Najboljim ekipama i takmičarima dodijeljeni su pehari i medalje.

Galerija

Bonus video: