Ozon organizovao festival “Waste&Art”

"Festival “Waste” jedna je u nizu aktivnosti koje su Ekološki pokret "Ozon" i Misija OEBS-a u Crnoj Gori realizovali kako bi obrazovni sistem kroz program "Obrazovanje o upravljanju otpadom" uticao na povećanje nivoa svijesti o važnosti pravilnog i održivog sistema upravljanja otpadom prvenstveno kod učenika, ali i njihovih roditelja i kompletne zajednice
0 komentar(a)
Djeca Ozon, Foto: OZON
Djeca Ozon, Foto: OZON
Ažurirano: 19.11.2016. 12:04h

Ekološki pokret "Ozon" uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori danas je organizovao festival “Waste&Art” u Delta city u Podgorici. Festival je okupio predstavnike šest osnovnih škola učesnika programa za stručno usavršavanje nastavnika "Obrazovanje o upravljanju otpadom", koji je tokom školskih 2014/2015 i 2015/2016 uspješno završilo 40 nastavnika i članova školskih menadžementa.

"Tokom festivala “Waste&Art” učenici osnovnih škola "Pavle Rovinski" iz Podgorice, "Luka Simonović" iz Nikšića, "Njegoš" sa Cetinja, "Druge osnovne škole" iz Budve, "Vuk Karadžić" iz Berana i "Salko Aljković" iz Pljevalja na štandovima predstavili su eksponate urađene od otpada, čime se uticalo i na njihovu kreativnost, preduzetnički i timski duh", navodi se u saopštenju.

Osim izložbe umjetničkih eskponata tokom “Waste&Art”-a organizovana je i kreativna radionica na temu reciklaže "Oćeš da se igramo?" koju je vodio poznati dječji zabavljač Žarko Stanišić, a koja je bila namjenjena i otvorena za najmlađe posjetioce festivala.

"Festival “Waste&Art” jedna je u nizu aktivnosti koje su Ekološki pokret "Ozon" i Misija OEBS-a u Crnoj Gori realizovali kako bi obrazovni sistem kroz program "Obrazovanje o upravljanju otpadom" uticao na povećanje nivoa svijesti o važnosti pravilnog i održivog sistema upravljanja otpadom prvenstveno kod učenika, ali i njihovih roditelja i kompletne zajednice. U okviru programa kojeg je akreditovao Nacionalni savjet za obrazovanje, razvijen je i Vodič za nastavnike koji sadrži smjernice i preporuke na koji način uspostaviti održiv sistem upravljanja otpadom u školama i saradnju sa relevanatnim institucijama. Vodič će biti distribuiran školama širom Crne Gore, kako bi se i na taj način dao doprinos uspostavljanju pravilnog i finansijski održivog sistema upravljanja otpadom", kazali su iz Ozona.

Bonus video: