Psi i mačke otrovani u Bijelom Polju: Otrov posuli po salami

U Centru bezbjednosti je prijavljen samo jedan slučaj, koji će, kako je saopšteno biti ispitan, kao i ostali ukoliko bude prijava
414 pregleda 0 komentar(a)
Psi lutalice, Foto: Jadranka Ćetković
Psi lutalice, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.11.2016. 13:39h

Više pasa i mačaka u raznim dijelovima Bijelog Polja otrovano je u protekla dva dana.

Bjelopoljac Edin Numanović ispričao je da njegov pas zlatni retriver otrovan u samom centru grada.

„Šetao sam pored tržnog centra „Forum“ i primijetio da je pas nanjušio neku tečnost plave boje. Kroz samo par minuta počeo da da se koči. Odmah sam ga odvezao kod veterinara, ali bilo je prekasno“, priča Numanović.

Kasnije se ispostavilo da su na velikom broju lokacija u gradu i okolini postavljene salame prekrivene otrovom.

On je istakao da ne može da objasni riječima koliko je teško njemu, supruzi i djeci zbog gubitka psa i šta im je značio.

Numanović je objasnio da su mu u Veterinarskoj ambulanti kazali da je u pitanju izuzetno jak otrov, koji je opasnost za djecu ali i ljude, i da ne postoji ljekar koji bi mogao spasiti život djeteta od trovanja.

„Isto su mi potvrdili inspektori Centra bezbjednosti, da je u pitanju jedan od najjačih otrova na tržištu“, priča Bjelopoljac.

Numanović je dodao da sumnja da je u pitanju organizovana grupa i da ovo nikako ne može biti djelo nekog pojedinca.

Prema izjavama više Bjelopoljaca mrtvi psi i mačke pronađeni su jutros u blizini škola, vrtića i dvorišta kuća. Oni su očajni jer postoji velika opasnost da se pored pasa i mačaka otruju i ljudi.

U samom centru grada preksinoć je otrovan i sibirski haski vlasnice Jelene Kljajević iz Lješnice.

„Kratko vrijeme poslije šetnje našla sam mrtvog psa na spratu kuće. Primijetila sam pjenu na ustima i proliv. Ne mogu da opišem koliko je teško izgubiti kućnog ljubimca, posebno što se to desilo na ovakav način", ispričala je Kljajević.

Bjelopoljka Sanela Rovčanin je imala sreće kada je njen pas Bleki, pokušao da uzme parče salame prekriveno plavim otrovom.

„ Bila sam upoznata sa trovanjem pasa u gradu pa sam pazila da ne dođe u kontakt sa otrovima. Ipak, šetajući ulicom u jednom trenutku sam primijetila da je Bleki nanjušio parče salame koje se plavilo od otrova. Brzo sam reagovala, tako da nije progutao salamu, ali je počeo da kašlje. Nakon što sam ga odvezla kod veterinara ustanovljeno je da je došao u dodir sa otrovom ali srećom nije progutao“, ispričala je Rovčanin.

Iz Veterinarskih ustanova "Vijestima" je potvrđeno da je na desetine pasa i to sa pedigreom, donijeto u ambulante sa istom kliničkom slikom koja upućuje na trovanje hemikalijama.

U Centru bezbjednosti je prijavljen samo jedan slučaj, koji će, kako je saopšteno biti ispitan, kao i ostali ukoliko bude prijava.

Prije tri četiri dana u užem centru grada bio je vidljiv povećan broj lutalica, koje su neometano prolazile centrom grada.

Bonus video: