Jovana Todorović najbolji paštrovački student

"Pored postignutih rezultata na studijama (ocjena 9,06) ona je svestrano angažovana i na širem kulturnom planu, promovišući svoj zavičaj – Paštroviće i Budvu"
256 pregleda 4 komentar(a)
Jovana Todorović, Foto: Udruženje Paštovića i prijatelja Paštrovića "Drobni pijesak"
Jovana Todorović, Foto: Udruženje Paštovića i prijatelja Paštrovića "Drobni pijesak"
Ažurirano: 17.11.2016. 11:00h

Studentinja treće godine Akademije lepih umetnosti u Beogradu Jovana Todorović proglašena je za najboljeg paštrovačkog studenta navodi se u saopštenju.

Žirija u sastavu Mila Medigović Stefanović, Jelena Milašin Anđus i Bojan Suđić jednoglasno su Todorovićevoj dodijelili nagradu "Drobni pijesak".

"Pored postignutih rezultata na studijama (ocjena 9,06) ona je svestrano angažovana i na širem kulturnom planu, promovišući svoj zavičaj – Paštroviće i Budvu. Zavičajna pripadnost i posvećenost umjetničkom i obrazovnom radu na najbolji način je preporučuje da kao istaknuta studentkinja glume u klasi profesorke Vide Ognjenović bude dobitnik ove paštrovske nagrade. Neophodno je istaći i njenu ulogu sekretara i člana UO Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića „Drobni pijesak" u Beogradu. Pored organizacionih i tekućih poslova u Udruženju, ona je uključena i u mnoge organizacione aktivnosti kulturnih programa čiji je cilj pored afirmacije svoje umjetničke klase i popularizacija zavičajne kulture Petrovca, Paštrovića i Budve. Njena bibliografija ukazuje na širok raspon Jovaninih interesovanja i neposrednog angažovanja u stručnom i umjetničkom pogledu. Zaključili smo da nagradu dodijelimo Jovani Todorović studentkinji glume, sadašnjem i budućem kulturnom pregaocu koji će uvijek učestvovati u brojnim kulturnim događajima Petrovca na Moru, Budve i Beograda. To nas je i motivisalo da jednoglasno odlučimo da joj pripadne nagrada Udruženja Paštrovića „Drobni pijesak" u Beogradu. Nagrada će imenovanoj biti svečano uručena na ovogodišnjoj Paštrovskoj večeri u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: